Már csak néhány óra maradt lapunk fotópályázatának végéig!





Belejöttek olvsóink: az utolsó nap több pályázat érkezett, mint előtte bármikor.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.08.27.
Módosítva: 2023.08.28.
gaz gyom Karácsony Gergely Budapest

A Metropol korábban beszámolt róla, hogy milyen elhanyagolt állapotban van a főváros. Gyomok mindenütt, amerre csak a szem ellát. Mindez ráadásul akkor, amikor az egész világ szeme ránk szegeződik, köszönhetően az atlétikai világbajnokságnak.

Az atlétikai világbajnokságra érkezők valószínűleg nem a gyomokat szeretnék látni a stadionba menet. Olvasói fotó

A Metropol fotópályázatot hirdetett, „Budapest a gyomok fővárosa!” címmel, hogy felhívja a figyelmet a gyomtengerek okozta problémákra. A budapestieket sem hagyta hidegen a téma, mivel már a kezdetektől egyre több pályázat érkezett a laphoz. A képek nagy részénél nemcsak magát a fotót kaptuk meg, hanem a véleményüket is leírták lapunk olvasói.

Ez a célja ennek a vigyorgó Karácsonynak! Már az első perctől kezdve igyekszik keresztbe tenni a fejlődő fővárosi turizmusnak. Az egyik kitörési pont épp a turizmus lenne, mert azt nem tudják befolyásolni a külföldi befektetők.

– írta egyikük.

„Gondoltam, viccesebre veszem, ha már sírtunk eleget emiatt a szerencsétlen miatt” – írta a kép mellé olvasónk. Olvasói fotó.

A pályázat hatására egy kertész szakember is felkereste a lapot, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak hetek, hanem hónapok hanyagságára volt szükség ahhoz, hogy így nézzen ki a főváros:

Az elhanyagolt területek ontják a gyommagokat, amik elárasztják a várost, a gyom, az invazív növények kiszorítják a füvet és a virágokat, dísznövényeket. Ennek a helyrehozatala hónapok, talán évek munkája lesz és rengeteg pénz

– vélekedik a szakember.

Az 1-es villamos vonala továbbra is lehangolóan néz ki. Olvasói fotó.

Karácsony Gergely főpolgármester baloldali városvezetése amellett a nem elhanyagolható tény mellett, hogy 200 milliárd forint tartalékkal vette át, majd ennek ellenére képes volt eladósítani Budapestet, szemmel láthatóan nem ura a helyzetnek. Olyan szinten ellepte a gaz Budapest kerületeit, hogy lassan egy nyár végi sétához is készíthetjük a bozótvágót. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mit a Metropol fotópályázatára érkezett több száz kép. Hamarosan kiderül majd, hogy közülük melyek lettek dobogósok. A háromtagú szakmai zsűri által legjobbnak ítélt felvételeket készítők ugyanis értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Baloldali „zöldpolitika”

A baloldali városvezetés korábban azt ígérte, hogy zöldíti Budapest utcáit. Helyette azonban betonlapokkal fedték be többek között a frissen felújított Blaha Lujza teret. A betonlapok, melyek viszonylag nehezen értek össze, mivel annak idején két irányból kezdték el lerakni, nem sok helyet hagytak a zöldnövényzetnek. Annyi hely azonban maradt, hogy itt-ott kibújjon a gaz.

Így néz ki a Blaha Lujza tér a baloldali zöldpolitika után. Fotó: Metropol

Tesznek az allergiásokra

Hiába tombol az allergiaszezon, hiába érinti ez a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2021-es felmérése alapján a lakosság körülbelül 15-16 százalékát, hiába tüsszögünk tőle. A baloldali városvezetés jól láthatóan nem hajlandó irtani a gazt: sem kaszálni, sem gyomlálni, sem gyomirtózni. Annak ellenére sem, hogy az utóbbi időszakban több napon keresztül nagyon magas koncentrációban volt jelen a levegőben többek között a parlagfű pollenje.

Mancsot a magasba!

Ami pedig a kedvenceinket illeti, a kutyasétáltatók bizonyára tapasztalták már, hogy több helyen toklászmezőktől kell tartaniuk, miközben kutyusukkal sétálnak. Amellett, hogy a rengeteg gaz tele van szeméttel, hiszen jóval nehezebb tisztán tartani az olyan területeket, ahol legalább térdig érnek a gyomnövények. Nem is beszélve a sok gyom között vígan éldegélő szúnyogokról és kullancsokról, melyek további kellemetlenséget tudnak okozni.

MÜPA rézsü
Méteres gaz és szemét a Műpa közelében. Fotó: Bánkúti Sándor / Metropol

A rengeteg képnek köszönhetően a Metropol egy gyomtérképet is össze tudott állítani, mely Budapest leginkább elhanyagolt részeit ábrázolja:

Fotó: Metropol

A pályázatokat a [email protected] e-mail-címre várjuk legalább 1, maximum 3 MB terjedelemben. Az e-mail-cím augusztus 27-én 23:59-ig él. Egy pályázó több fotót is küldhet, de maximum 30 db-ot. Kérjük, hogy a fotóhoz mellékelt levélben és a kép elnevezésében tüntesd fel a helyszínt, ahol a felvétel készült! A pályázatban csak olyan fotóval lehet pályázni, amelyen egyértelműen azonosítható, hogy a fotó Budapesten készült és gyomos területek láthatók a képen. A beérkezett pályázatok közül az első három helyezett pályázót a szervező által összeállított háromtagú szakmai zsűri választja ki. A nyertesek nevét a szervező hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Metropol.Napilap) közzéteszi az eredményhirdetéstől számított 1 napon belül. A nyertesek nevét közzétesszük a Metropol újságban is és e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Nyeremények:

1. díj: 150 000 Ft értékben Auchan-utalvány

2. díj: 75 000 Ft értékben Auchan-utalvány

3. díj: 50 000 Ft értékben Auchan-utalvány





 





Ezeket olvastad már?
Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt PR-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás