Lyukra futott a lopott telefonnal a pórul járt tolvaj





A biztonsági zárnak köszönhetően még mindig nem tudta pénzé tenni a tolvaj a drága okostelefont. A rabló hiába járt már több plázában is, eddig még sehol se vették be az eszközt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.25.
Módosítva: 2023.08.25.
okostelefon apple lopás

Egyelőre nem sok mindent tud kezdeni a tolvaj azzal a telefonnal, amit még augusztus 12-én rabolt el egy férfitól a 4-es, 6-os villamoson. A rabló hiába próbálta pénzé tenni az okostelefont eddig még egyetlen egy üzlet se vette be még az iCloud tiltás miatt.

Képünk illusztráció Fotó: Pexels

A esetről az érintett barátnője számolt be az egyik privát csoportban. Mint mondta, a tolvaj a telefon mellett 80 ezer forintot is ellopott. Bár a személyes iratok egy részét időközben sikerült visszaszerezni, a telefon azóta sem került elő. Az eset miatt a rendőrség is megkezdte a nyomozást. A történet akár ennyivel véget is érhetett volna, ám a tolvaj múlt vasárnap bekapcsolta a telefont, melyről egyből értesítést kapott a pár.

Az eddigi információk alapján a tolvaj nem bízta a véletlenre, és számtalan plázát felkeresett a fővárosban a napokban, hogy eladja a telefont. A rabló igazából csak egyetlen egy dologgal nem számolt, hogy a telefon iCloud biztonsági zárral van felszerelve. Az iCloud aktiválási zár egy olyan funkció, amely segít megvédeni a személyes adatokat, ha az iPhone vagy az iOS készüléket valaki elveszi vagy ellopja. Ilyen funkcióval az iPhone-tulajdonosok egyszerűen engedélyezhetik a „Find My iPhone”-t, majd az Apple ID-fiókkal zárolják az iOS-eszközt. 

A biztonsági rendszer segítségével sikerült már bemérni azt is, hogy hol tartózkodott az elkövető, valamint azt is, hogy általában merre járt Budapesten. A tegnapi napi egész útvonala megvan képernyőfotón. Mivel tegnap az összes plázában járt, tudjuk, hogy szeretné eladni a telefont, viszont mivel iCloudos és nem tudja felnyitni, ezért senki sem veszi át tőle. Ezért szeretném azt üzenni neki, hogy adja le a rendőrségen, és akkor lezárjuk ezt az ügyet

– írta a nő Facebookon.

Mint mondta, elég bosszúságot okozott már ez az ügy számukra, mivel a telefonon személyes adatok mellett rengeteg fotó van, amelyek fontosak számukra.  Az eset miatt a nő most az egyik közösségi portálon kért segítséget az emberektől azért, hogy kézre kerítsék a pimasz tolvajt. 

A Metropol úgy tudja, hogy a telefon még mindig nem került elő, a tulajdonos lapunknak azt mondta, hogy az ellopott eszközt Óbudán mérték be. Mint mondta, a rendőrség megkezdte a nyomozást az ügyben.

 





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás