Figyelmeztet a GVH: lecsaptak a csalók az árfigyelőre, mutatjuk, mikor vagy veszélyben

Noha még csak egy hónapja indult az árfigyelő rendszer, úgy tűnik, már a csalók is látnak benne fantáziát. Sajnos sokakat verhettek át egy alkalmazással.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.06.
Módosítva: 2023.08.06.
GVH applikáció Árfigyelő átverés csalók

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szakmai támogatása mellett a Gazdasági Versenyhivatal 2023. július 1-jén indította útjára az online árfigyelő rendszert, amely már most elérte a célját, ugyanis kíméletlen versenyt generált az áruházláncok között, így jelentős részben ellensúlyozta az élelmiszerárstop kivezetésének hatásait. Sajnos azonban a bűnözőknek is feltűnt a rendszer népszerűsége, hamar le is csaptak a lehetőségre, és az árfigyelőre emlékeztető mobilapplikációval igyekeznek megtéveszteni a vásárlókat – figyelmeztet a GVH.

A csalók által készített alkalmazást senki ne töltse le, aki pedig megtette, haladéktalanul törölje le a készülékeiről!

A GVH megtette a megfelelő lépéseket, hogy az appot eltávolítsák a Google és az Apple áruházaiból, emellett természetesen hivatalból eljárást indított a fogyasztók megtévesztése miatt. Emellett közölték: a hivatalos alkalmazás fejlesztés alatt áll, addig azonban az árfigyelő weboldalának használatát kérik az érdeklődőktől.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás