Gulyás Gergely nagy bejelentést tett: reálbérnövekedés várható, akár októberben egy számjegyű lehet az infláció





A miniszter közölte, hogy a kormány azért küzd, hogy az idei éves infláció ellenére összességében reálbérnövekedés következzen be.



Megosztás
Szerző: PT
Létrehozva: 2023.08.24.
Módosítva: 2023.08.24.
kormány infláció bérek

Gulyás Gergely a Kormányinfó elején két örömteli hírről számolt be: az idei augusztus 20-ai állami rendezvény lebonyolítása sikeres volt, minden idők legfényesebb tűzijátékát produkálva. Hozzátette: minden eddiginél többen kísérték figyelemmel a rendezvényt a helyszínen és a közmédia közvetítésén keresztül.

Fotó: Duna TV

Rekord az atlétikai vb-n

A budapesti atlétikai vb-vel kapcsolatban a Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: arra 60 ezernél is többen látogattak ki, az eladott jegyek száma meghaladja a 350 ezret. A vb-re nevező sportolók száma rekordot döntött, ez is bizonyítja, hogy – szögezte le Gulyás Gergely – Magyarország valóban képes nagyszabású eseményeket megrendezni.

Azonnali tűzszünet és béketárgyalás kell

Gulyás Gergely elmondta: a kormány ülésén értékelte a háború jelenlegi állását is. Kijelentette, ha nem tesznek konkrét erőfeszítéseket a békéért, akkor a háború el fog húzódni. A front ugyanis az ukrán ellentámadás ellenére érdemben nem mozdult el, nincs változás, naponta százak, ezrek halnak meg.

Hangsúlyozta: a magyar kormányzat álláspontja változatlan: azonnali tűzszünet és béketárgyalásra van szükség. A háború kihat az európai és a magyar inflációra és a gazdasági növekedésre is – emelte ki Gulyás Gergely.

Reálbérnövekedés várható, akár októberben egy számjegyű lehet az infláció

A kormány azért küzd, hogy az idei éves infláció ellenére összességében reálbérnövekedés következzen be – közölte a miniszter. Az infláció legkésőbb decemberre, de akár októberre is egy számjegyű lehet.

A főváros ellehetetleníti a mentők munkáját

A fővárosban látható, kerékpársávokat leválasztó karókkal kapcsolatos szakmai kritikákkal összefüggésben feltett újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely felidézte: Eddig a főváros megelégedett azzal, hogy csak az autót használókat illesse megvetéssel, de ma már azok életét is megnehezíti, akik életeket mentenek, így a mentősökét. A mentőautónak rendkívül gyorsan kell haladnia az életmentés érdekében, óriási felelőtlenség tehát a karók használata, amelyektől nem férnek el.

ezt használd
Fotó: Bánkúti Sándor / Metropol

A miniszter szerint, ha valaki gyűlöli az autósokat, akkor sem teheti lehetetlenné a mentőautók és a rendőrautók gyors haladását.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás