Fertőzéssel vitték kórházba a fiatal rögbisztárt, pár óra múlva elhunyt





Bárkit összetört volna az a szörnyűség, amit egy fiatal tehetséges sportoló családjának át kellett élnie.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.08.05.
család tragédia kórház szívbetegség

Idő előtt kellett távoznia egy tizenéves rögbijátékosnak, aki néhány órával azután halt meg, hogy vírusfertőzéssel kórházba szállították. A dél-walesi Pyle-ból származó Joseph Gardiner mindössze 15 évesen hunyt el július 31-én.

Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

A család barátja, Adam Brooke elmondta, hogy feltehetően egy nem diagnosztizált szívbetegség járult hozzá a halálához. A The Sun értesülései szerint Joseph jó hangulatban volt a kórházban, de nem sokkal később végzetes szívrohamot kapott. 

„Amit Joseph családja most tudott meg, az az, hogy születése óta szívproblémája volt, de senki sem tudott róla, mert soha nem volt beteg. Úgy tűnik, ez a vírus a szívet támadja meg. Ha nem lett volna szívproblémája, akkor megúszta volna köhögéssel vagy egy megfázással, ami általában rendben lenne, de a szívbetegség miatt ez sokkal súlyosabb volt” – árulta el a család barátja, Adam Brooke, majd hozzátette: 

„Ez most mindenkit hatodszorosan sújtott le. 15 éves volt, fitt és egészséges, tehetséges rögbijátékos volt. Idén beválasztották a walesi fiúk közé. Teljesen elképesztő rögbijátékos volt, igazi tehetséges. Senki sem tudja elhinni”.

Joseph-et nemrég az év játékosának választották a Pyle RFC-nél, és ő volt a 16 éven aluliak csapatkapitánya.

A Pyle RFC Mini & Junior Rugby Facebook-oldalán közzétett üzenetében a következőket írta: „Legmélyebb fájdalmunkkal és hatalmas megdöbbenéssel jelentjük be klubként, hogy tragikus módon elveszítettük a 16 éven aluliak csapatkapitányát, Joseph Gardinert. Egy tehetséges, keményen dolgozó fiatalembert veszítettünk el, akinek ragadós bája és lelkesedése, hogy önkéntes munkát végezzen másoknak, figyelemre méltó tulajdonsága volt. A rögbi közösségnek őszintén hiányozni fog Joe. Szívből jövő részvétünket küldjük Helennek, Johnnak és a családnak.”

Brooke úr adománygyűjtést indított, hogy segítsen a tinédzser családjának a temetési költségekben. Mindössze 48 óra alatt már több mint 8300 font ( kb 3,7 millió forint) gyűlt össze.





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás