A hetedik születésnapját már nem fogja megélni: demenciával küzd a tündéri 3 éves kisfiú





A szülőknek el kell fogadniuk: nem sok közös idő adatott meg nekik.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.21.
demencia betegség baba kisfiú

Talán elképzelni sem lehet rosszabbat annál, minthogy úgy vesszük karjainkba a gyönyörű kisgyermekünket, hogy tisztában vagyunk vele: néhány éven belül örökre elhagy bennünket. Egy szülő számára nincs fontosabb annál, hogy lássa a gyermekét felcseperedni: elkísérni az első iskolai napjára, örülni az első ötösének, büszkének lenni az eredményeire, közösen szervezni programokat, aggódni az első szerelme miatt, összetörni az első csalódása miatt, örömkönnyeket hullatni az esküvőjén, és végtelenül büszkének lenni a felnőtt életére. Sajnos azonban vannak olyan szülők, akiknek ez nem adatik meg. Egy gyermek elvesztése rendkívül fájó, az pedig különösen idegőrlő, ha tudjuk, hogy a napjaik meg vannak számolva. 

A baba a hetedik születésnapját sem éli meg – A kép illusztráció

A kis Joey Walton egy ideig úgy fejlődött, mint minden más baba. Szülei el sem tudtak volna képzelni tökéletesebb életet, és úgy tűnt, minden rendben van. Egy napon azonban észrevették, hogy változások történt.

Amikor hirtelen abbahagyta a fejlődést, azonnal felvettem a kapcsolatot a gondozóval. A következő két hónapban a lábai görbülni kezdtek, és kifelé fordultak. Amikor a gyógytornász kiért, Joey már nem tudott felülni, és egyértelmű volt, hogy valami nincs rendben

– mesélte az anyuka a The Sunnak

A kis Joey már nem éli meg a hetedik születésnapját

A kis Joey hároméves korára teljesen demens lett: elfelejtett mindent, amit addig megtanult. Hirtelenjében már nem tudott se járni, se beszélni. Metakromatikus laukodystrophiát diagnosztizáltak a kisfiúnál, ami egy olyan rendkívül ritka genetikai betegség, melynek keretei között zsíros anyagok halmozódnak fel az agyban, a gerincvelőben, a szervekben és az idegekben, így megkezdődik a fizikai és szellemi leépülés. 

Ebben a stádiumban már nem gyógyítható a betegség, és az orvosok elmondták, hogy Joey már nem fogja megélni a hetedik születésnapját.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás