Varga Mihály: a Fővárosi Törvényszék visszautasította a főpolgármester keresetét, amelyben „az adófizetés alól próbált kibújni"

A hírt Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közölte.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.19.
Módosítva: 2023.07.19.
Varga Mihály főváros Karácsony Gergely

A Fővárosi Törvényszék visszautasította a főpolgármester keresetét, amelyben „az adófizetés alól próbált kibújni” – írta Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

VARGA Mihály
Fotó: Katona Tibor

Hozzátette: az ország leggazdagabb településeként sok más önkormányzathoz hasonlóan Budapestnek is szolidaritási hozzájárulást kell fizetnie a szegényebb településeknek, összesen 57,8 milliárd forintot.

A főpolgármester ezt az összeget nem hajlandó befizetni, ezért fordult keresetével a Fővárosi Törvényszékhez, amely mostani végzésével visszautasította azt – hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

A bejegyzésben azt írta, a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat 2019-ben 214 milliárd forint megtakarítást örökölt Tarlós István városvezetésétől, de mára csődbe vitte a fővárost.

Annak ellenére élték fel a tartalékokat, hogy a főváros adóbevételei minden korábbinál magasabbak, iparűzésiadó-bevételei idén várhatóan meghaladják a 271 milliárd forintot – fűzte hozzá Varga Mihály.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás