Pad áll a Duna közepén – Videó!





Szürreális látványt nyújt a Duna közepén álló pad. A megközelítése veszélyes és illegális, mégis sok ember nekivág.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.07.25.
Módosítva: 2023.07.25.
pad Duna Margit híd

Évekkel ezelőtt egy kis félsziget alakult ki a Dunában a Margit híd középső pillérének déli oldalán, az alacsony vízállás miatt. Közel öt évvel ezelőtt leleményes emberek, kihasználva az ideiglenes félsziget adta lehetőségeket, egy padot helyeztek el rajta gerillaakcióval. 

A Margit hídról is jól látszik a pad Fotó: Metropol

A pad nem mozdul a helyéről

Még napjainkban is ott áll az ülőalkalmatosság, ami vonzza a kalandvágyó embereket; a padról különleges rálátás nyílhat a fővárosra. Azonban közel sem veszélytelen az odajutás, hiszen köveken egyensúlyozva kell átjutni a néhol derékig érő vízben, a Duna sodrásáról nem is beszélve. Senkinek sem ajánljuk a megközelítését, ami szabálysértésnek minősül; a vízirendőrök pedig szemmel tartják a padot.

Tilos a fürdőzés a Duna fővárosi szakaszán

Bármennyire is csábító, aki a Dunába szeretne merészkedni és fürdeni, annak el kell hagynia Budapestet, ugyanis a folyó fővárosi szakaszán tilos a fürdőzés. Ennek főleg az az oka, hogy Budapesten igen erős a Duna sodrása, emiatt nagyon nehezen lehet belőle kiúszni. Van azonban egy kivétel: a főváros egyetlen folyóparti szabadstrandja a Rómaiparton működik és idén június 30-án nyitott. 

A pad egy gerillaakció keretében került a Dunába Fotó: Metropol

Pénzbírsággal jár a szabályszegés

A szabálytalanul fürdőzőket nemcsak a rendőrség vagy a vízi rendészet büntetheti meg, hanem akár a közterület-felügyelő, a természetvédelmi őr és a halászati őr is. A bírság összege attól függ, helyszíni bírsággal vagy szabálysértési feljelentéssel – esetleg csak egy figyelmeztetéssel – zárul a találkozás. Előbbi esetben 5–50 000 forintig terjedő, utóbbi estben 150 000 forintig terjedő büntetést kaphat a tilosban fürdőző.

A Metropol videót is készített a padról, nézd meg!





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás