A fürdés ingyenes, de a büféárak elég magasak a Római-parti szabadstrandon – Képgaléria!





Sokak kedvence a Római-parti szabadstrand, mely Budapest egyetlen ingyenes, Duna-parti kijelölt fürdőhelye. A hőség elől inkább ide menekülnek a fővárosiak, nem a lezárt rakpart betonplaccára. De milyen árak várják őket a part menti büfékben? Körülnéztünk!



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.07.16.
Módosítva: 2023.07.16.
Római part ár büfék duna család

Negyedik éve nyitott meg idén a Római-parti Plázs, Budapest egyetlen dunai szabadstrandja. A szezon június 30-án indult sokak örömére, a partszakasz népszerűsége pedig évek óta töretlen. A strand a családosok nagy kedvence, és a nyugdíjasok is szívesen látogatják, hiszen megspórolhatják a strandbelépőt, de a hely hangulatát egyre több fiatal is felfedezi, akik jellemzően társaságokba verődve csobbannak a vízben és bolondoznak a parton. A fürdés ugyan ingyenes, de az éttermi és büfés árak itt is hasonlóak a fővárosi strandfürdőkéhez. Egy sajtos-tejfölös lángos 1800 forint körül kapható, de nem olcsóbb a hekk és a hamburger sem, mint más, fizetős fürdőkben. 

Ha megéhezünk a Rómain, a belépőn megspórolt összeget biztosan otthagyjuk az éttermekben – Fotó: Metropol

A fürdés ingyenes, de a büfékben mélyen a zsebünkbe kell nyúlni

Egy négytagú család közel 17 000 forintot spórolhat azzal, ha a népszerű strandfürdők helyett a szabadstrandot választja. Erről Dóri mesélt a Metropolnak, aki két gyermekével és férjével pancsolt épp a Római szabadstrandon, amikor kilátogattunk. 

Nagyon fontos egy családnak több gyerekkel, hogy ez a hely ingyenes, hiszen elég csak 3-4 óra is nekünk a strandon, utána elfáradunk, és haza is megyünk. Itt viszont nem kell napijegyet kifizetni ezért a pár óráért, és minden adott a szórakozáshoz, vannak öltözők, mosdó és éttermek is

– árulta el a Metropolnak az édesanya, hogy miért szeretik a Rómait. Kérdésünkre, hogy egy fővárosi stranddal szemben mennyit spórolnak, ha helyette idejönnek ingyen, azt felelte, hogy 15–17 000 forintot biztosan. Ezt az összeget viszont el is költi az a család, amelyik úgy dönt, hogy a parti éttermek és büfék kínálatából választ ételt, hiszen egy hamburger közel 3000 forintba, egy tál bolognai spagetti pedig 3290 forintba kerül a Római-parti büfékben. A hekknek tíz dekája 740 forint, egy gyerekmenü pedig közel 2000 forint, de ezeket az árakat bőven túlszárnyalják a grillételek és a különlegesebb fogások.

A fürdőzők nagyon szeretik a Római-parti szakaszt, hiszen a Duna vize kellemes, és itt biztonságos is – Fotó: Metropol

A hűsítők sem olcsóbbak, mint máshol

A parti büfékben jellemzően egy korsó csapolt sör több mint 1000 forint, a dobozosok pedig 700 forint körül vannak, de 1 dl borért is 650 forintot kell fizetni. Az üdítők és limonádék ára is hasonló, mint bármelyik fővárosi büfében vagy étteremben: fél liter limonádéért 1290 forintot kérnek el a vendéglátóegységek. Az árak persze büfénként eltérnek, ahogy a kínálat is, de ha maradunk Dóriék példájánál, akik négyen látogatnak ki a strandra, bizony nem ússzák meg olcsón a kint ebédelést. A hely előnye azonban, hogy a belépő árát megspórolják a családok, illetve mindenki azt hoz magával, amit szeretne, akár egy helyi közértben vagy élelmiszerboltban bevásárolva. Ha pedig valaki úgy dönt, hogy nem fogyaszt semmit a büfékben és csak a vízben szeretne hűsölni, akkor az útiköltséget leszámítva teljesen ingyen megússza a strandolást.

Nagyon szeretünk ide jönni, mert közel is van, és pont jó a Duna hőmérséklete is, nagyon kellemes, illetve szeretek itt napozni. Van, hogy a családdal jövünk, és van, hogy barátokkal

– mesélte a Metropolnak Hanna, aki jellemzően délelőtt jön ki a Rómaira a családdal, amikor még nincsenek olyan sokan, és a nap sem éget olyan erősen. 

Összehasonlíthatod a Római-parti szabadstrand büféinek árait képgalériánk segítségével:





 

A Római part Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti strandja

A Rómain csíkos napágyakban pihenhetünk és a selymes vizű Dunában áztathatjuk magunkat, teljesen ingyen, ami a nyári kánikulában felfrissít. A strandon ráadásul van ingyenes ivókút, öltözőfülkék, és lehetőség van mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatra is. A víz minőségét folyamatosan ellenőrzik, és a strand területén az UV-sugárzás- és vízhőmérséklet-jelentést is láthatjuk, valamint vízimentő-szolgálat is üzemel, állandó felügyelettel, rászólva a szabálytalanul strandolókra, akik túlmerészkednek a bójákon. A strand augusztus 20-ig várja a fürdeni vágyókat a Kossuth Lajos üdülőpart 15–17. melletti szakaszon.

 





Ezeket olvastad már?
Szentkirályi Alexandra: Ha én leszek a főpolgármester tiszta, rendezett és közlekedési káosztól mentes várost csinálok Budapestből!

Szentkirályi Alexandra: Ha én leszek a főpolgármester tiszta, rendezett és közlekedési káosztól mentes várost csinálok Budapestből!

Rohantak a mentők: 80 embert kellett kórházba szállítani az esküvőről

Rohantak a mentők: 80 embert kellett kórházba szállítani az esküvőről

Szentkirályi Alexandra 15 ezer fővárosi dolgozó problémáját oldotta meg Karácsony helyett

Szentkirályi Alexandra 15 ezer fővárosi dolgozó problémáját oldotta meg Karácsony helyett

Karcolásokkal megúszta a horrorbalesetet a kisfiú, akiről egy kocsit emeltek le Óbudán

Karcolásokkal megúszta a horrorbalesetet a kisfiú, akiről egy kocsit emeltek le Óbudán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás