Helyi nevezetesség lett a Kunszentmártonon vígan sétálgató állat, videóra is felvették

Igencsak meglepődtek a Hármas-Körös-hídon közlekedők a minap.Megosztás
Szerző: F.R.
Létrehozva: 2023.07.19.
Módosítva: 2023.07.19.
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye város járda forgalom

Komótosan, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, úgy sétálgatott Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, a kunszentmártoni Hármas-Körös hídjának járdáján egy gólya. Ráadásul esze ágában sem volt lemenni az autósforgalomba, az állat, meglepő módon, teljesen a szabályok szerint, végig a híd gyalogosok számára fenntartott részén sétált át. A helyiek videóra is vették ezt a különleges látványosságot.

 

Az autósok és a közúti járművek vezetői is meglepődve figyelték, hogy a gólya szigorúan betartja a közlekedési szabályokat. A madár büszkén sétálgatott a járdán, az autósok pedig mosolyogva nézték, ahogy a különös járókelővel találkoznak. A helyi természetvédők és madárbarátok megjegyezték, hogy a gólya nem csupán különleges jelenség, hanem példát mutat az embereknek is. Ez a madár megmutatja, hogy még egy vadon élő állat is képes alkalmazkodni és tiszteletben tartani a környezetét és az embereket.

Nem ritka jelenség

Az emberrel hosszú ideje együtt élő állatok, mint akár a gólya is, megtanulják, hogy boldogulhatnak az urbanizálódó környezetben. Az ügyes, szabályokat betartó gólya a város büszkesége lett. A helyi közösség szívébe zárta, és a turisták is örömmel fényképezik le, amikor szelíd lépteivel átsétál a hídon. Ez a különleges állat emlékeztet minket arra, hogy a természet és az emberi világ kapcsolata megfelelő tisztelettel és megértéssel ápolandó kincs.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás