Dráma a Tisza-tónál: kenujával együtt borult fel egy pár a viharban





Nagy volt a pánik, de időben érkeztek a magyar vízi rendőrök.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.07.04.
Módosítva: 2023.07.04.
kenu Tisza-tó vészhelyzet

Kérlelhetetlen viharban, közvetlen sötétedés előtt borult a Tisza-tóba kenujával június 24-én egy nő és egy férfi Poroszlónál. Nagy volt az esély arra, hogy akár négy-öt órán át teljes pánikban sodródjanak a 60 centis hullámok között…

Bessenyei László főtörzsőrmester és Csajbók Ferenc zászlós / Fotó: Police.hu

Június 24-én este érkezett hívás a 112-es központi számra arról, hogy egy túrázó pár beborult a vízbe, és segítséget kérnek – írja a Police.hu.

„Igen erős, viharos szél volt. Már reggel az egész keleti régióban kiadták a viharjelzést” – mondja Csajbók Ferenc zászlós, aki kollégájával, Bessenyei László főtörzsőrmesterrel mentette ki a bajba jutott párost a tóból.

„Sötétedés előtt értesítettek, borús volt az ég. Tudtuk, hogy közel fél óránk van megtalálni őket a 67 négyzetkilométeren, ami hatalmas vízfelület, jóval nagyobb kiterjedésű, mint például a Velencei-tó. Szerencsére épp abba az irányba indultunk, amerre a bajbajutottak voltak. Az egyikük fején volt egy fejlámpa, azt vette észre először a kollégám” – folytatta a zászlós. 

Ahogy a rendőrök közeledtek, egyre élesebben kirajzolódott, hogy mentőmellényben, a kenuba kapaszkodva a nyílt vízen sodródik két ember. A zsaruk húsz percen belül megtalálták, kimentették, majd a partra szállították őket. Nem csoda, hogy ezek után a nő hosszú köszönőlevelet írt a két rendőr elöljáróinak címezve. Így derült ki, hogy milyen előzményei voltak a balesetnek.

A pár a tiszavirágzást nézte meg. Ezután vissza akartak evezni a csónakkölcsönzőhöz, ekkor figyeltek fel a parti viharjelzésre. A levélíró elismerte, hogy rossz döntést hoztak, mert nem fordultak vissza, hogy elérjék a legközelebbi partszakaszt. Bíztak a saját fizikai erejükben, inkább azt választották, hogy oda térnek vissza, ahonnan elindultak a túrára.

Csajbók Ferenc 13 éve, Bessenyei László pedig 11 éve szolgál a TVRK kötelékében. Mindketten a Tisza mellett nőttek fel, nagyon kicsi koruk óta ott élnek, horgásznak, hajóznak. Ma pedig már rendőrként embereket mentenek.









Ezeket olvastad már?
Menczer: Magyar Péter a baloldal embere! A következő csalódás

Menczer: Magyar Péter a baloldal embere! A következő csalódás

Mitől fél Magyar Péter? Testőrök lepték el a vasúti kocsit

Mitől fél Magyar Péter? Testőrök lepték el a vasúti kocsit

Kiadták a risztást, mindent letarol a zápor és a jégeső

Kiadták a risztást, mindent letarol a zápor és a jégeső

Hogyan maradhatott érintetlen Budapest szívében egy zöld sziget, a Sas-hegy - Galéria

Hogyan maradhatott érintetlen Budapest szívében egy zöld sziget, a Sas-hegy - Galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás