Csak két vármegyénkben lehetnek nyugodtak a lakók, mindenhol másutt érvényben a veszélyjelzés





A hőmérséklet is jelentősen visszaesik.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.07.26.
időjárás veszély zivatar

Három északnyugati vármegyénk kivételével az ország egész területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható zivatarok miatt, a maradék háromból pedig további egyre még a nagy erejű széllökések miatt is. 

Fotó: Pixabay

A veszélyjelzés szerint a zivatarzónákban a villámlások mellett kockázatot jelentenek a viharos széllökések és a jégeső is, amik az elmúlt napokban is komoly károkat okoztak, érdemes tehát komolyan venni a figyelmeztetést. Az egyetlen jó hír, hogy levonulóban a kánikula. Szerdán már sehol nem haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, napközben csak 19 és 25 fok közé melegszik csak a levegő.

Grafika: met.hu

A Köpönyeg.hu orvosmeteorológusa szerint erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Ilyenkor a szív- és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, és a sztrók kialakulásának kockázata is magasabb. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, szédülés jelentkezhet, valamint az epilepsziás rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek olyan tünetei pedig, mint az ízületi fájdalmak, ugyancsak felerősödhetnek.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás