Megtörték a csendet: szívszorító szavakkal búcsúzott apjától a Titan áldozatának magyar származású fia





Hamis Harding fiai, köztük a magyar származású Brian Szasz közleményben köszöntek el Hamis Hardingtól, akit a legjobb apának neveztek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.04.
Módosítva: 2023.07.04.
tengeralattjáró tragédia gyász búcsú

Mint arról a Metropol is írt, több család élete derékbe tört a Titan merülőkapszula tragédiája után. Ismeretes, a merülőhajóban öt ember utazott a mélybe, hogy lássák a Titanic roncsait: a pakisztáni milliomos család két tagja, Shahzada Dawood és 19 éves fia, Suliman; a haditengerészeti legenda, a francia parancsnok, Paul-Henri Nargeolet; a kapszulát is üzemeltető cég, az OceanGate vezérigazgatója és egyben a kabin kapitánya, Stocktom Rush; és a milliárdos kalandor és üzletember, a brit Hamis Harding. 

PRINCE
Fotó: MTI/AP/OceanGate Expeditions

Harding halála után családja mély gyászba és némaságba fordult: felesége, Linda mellett két felnőtt fia, Rory és Giles is hallgatott a tragédia óta, ahogyan két nevelt gyermeke, a Linda előző házasságából született Laurena és Brian Szasz is. A magyar származású Brian azonban egy csapásra világhírű lett, miután nevelőapja eltűnése után először egy rockkoncerten mulatott, majd egy OnlyFans-modellel flörtölt nyilvánosan a közösségi médiában. Bár később minden posztját megmagyarázta, majd édesanyja kérésére le is törölte, egy fél világ haragját zúdította a saját nyakába, így ezután hiába bizonygatta, mennyire közel állt nevelőapjához. Ezek után édes- és mostohatestvéreihez hasonlóan ő is némaságba vonult, csupán Harding eltűnése után pár nappal írt rövid közleményt, melyben elmondta, hogy aludni is képtelen, annyira aggódik nevelőapjáért:

– Ez az egész egy rémálom, különösen az, amit Hamis átélhetett lent. Napok óta nem aludtam – írta Instagram-történetében akkor a férfi. 

Small sub used to tour Titanic wreck is missing
Hamis Hardingot fiai a legjobb apának tartották, mind rá akarnak hasonlítani – Fotó: AFP

A Titan legénységét június 22-én nyilvánították halottá, nem sokkal később pedig a kapszula roncsait is megtalálták. Harding családja egészen eddig nem kommentálta a történteket, azonban a család fiúgyermekei hosszas hallgatás után végül búcsúközleményt adtak ki. A szívszorító írást a férfi fiaiként írták alá, így vélhetően ebben a magyar származású nevelt fia is benne volt. Búcsújukban a világ legjobb édesapjának nevezték Hardingot: 

Apám kitartó, szorgalmas üzletember volt, de ami a legfontosabb, a legjobb apa, akit valaha is kérhettem

– írták. Hozzátették: szeretnének édesapjukra hasonlítani: 

Többet inspirált minket, mint bárki más. Olyan dolgokra tanított, amelyeket soha nem felejtünk el, ő jelentett nekünk mindent. Bárki, aki valaha is találkozott vele, tisztelte a humorát, munkabírását és nagylelkűségét. Ha már csak a felét elérjük annak, amit ő, sikeres embernek mondhatjuk magunkat. Apa elment, de soha nem felejtjük el

– írták. 

Nemcsak a családnak és nekünk fog hiányozni, hanem mindenkinek, akinek volt szerencséje találkozni vele. A világ sokkal kevesebb lett nélküle

– tették hozzá. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás