Novák Katalin gyermekeivel buszozott, nézett meg egy lepkeházat és több kiállítást – fotógaléria és videó





A köztársasági elnök így töltötte a Múzeumok Éjszakáját.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.06.25.
Módosítva: 2023.06.25.
Novák Katalin köztársasági elnök kiállítás

Novák Katalin köztársasági elnök gyermekeivel vett részt a 21. Múzeumok Éjszakáján.

Novák Katalin köztársasági elnök a 21. Múzeumok Éjszakáján – Fotó: Máté Krisztián / Metropol

Országszerte mintegy 450 intézményben több mint 2700 programmal, többek között kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, koncertekkel, interaktív játékokkal, színházi és táncprodukciókkal, gyerekprogramokkal várta látogatóit szombat délutántól vasárnap hajnalig a 21. Múzeumok Éjszakája.

A gyerekekkel együtt mi a Magyar Természettudományi Múzeumban kezdtünk. De hosszú még az éjszaka, sok múzeum belefér. Még nincs késő útnak indulni!

– írta közösségi oldalán a köztársasági elnök, akit a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója, Bernert Zsolt köszöntött.

Ezt követően a múzeum Lepkeházában megtekintették az Ecuadorból érkezett 500 lepkelárva kikelését, majd ellátogattak az állatsimogatóba.

Novák Katalin és gyermekei ezt követően a Földalatti Vasúti Múzeumba látogattak el, mely az állandó kiállítás mellett időszaki kiállításokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, gyereksarokkal és múzeumi bolttal várta látogatóit.

Három a magyar igazság: latin-amerikai pillangók a Magyar Természettudományi Múzeumban, régi földalatti és tűzzsonglőrök Aquincumban.

– posztolta Novák Katalin Facebook-oldalán az este folyamán.

A köztársasági elnök és gyermekei az óbudai Aquincum Múzeumba is ellátogattak, ahol megismerkedhettek az elmúlt évek fővárosi ásatásainak legkülönlegesebb leleteivel.

A 21. Múzeumok Éjszakájának rendezvénysorozatához csatlakozó múzeumban készültek többek között divatbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal, jósdával és szépségszalonnal.

Az időutazó éjszakát az elképesztő látványvilágú tűzzsonglőr-bemutató és romkerti fáklyás vezetés zárta.

Íme videónk a köztársasági elnök estéjéről:





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás