„Megígérem, hogy igyekszem meggyógyulni!” – Százezer forinttal támogatták az izomsorvadásos Dórikát





A Tündérkör Alapítvány jótékonysági futást szervezett, és a nevezési díjakból gyűlt össze az összeg.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.06.30.
Dórika Tündérfutás tündérkör alapítvány kislány édesanya

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Tündérkör Alapítvány már a 8. Tündérfutást rendezte meg május utolsó vasárnapján. Az esemény szervezője minden évben kiválaszt egy gyermeket, aki támogatásban részesül általuk, idén 100 000 forintot kapott a 11 éves Dórika, aki egy be nem azonosított izomsorvadási típusban szenved, ezért operáción esett át. A kislányt az édesanyja egyedül neveli, egy apró bérlakásban élnek, a gyermeknek naponta kezelésekre van szüksége ahhoz, hogy állapota javuljon.

Dórika és segítője Tóth Zsé Ferenc  Fotó: Tündérkör alapítvány

Május 28-án, pünkösdvasárnap rendezte meg a Tündérkör Alapítvány a 8. Tündérfutás és Jótékonysági Gyermeknapját a téglási gokartpályán. A futóversenyen több mint 700 versenyző állhatott a rajtvonalhoz. A rendezvény legfontosabb célja, hogy minél nagyobb figyelmet kapjanak az elesett, a fogyatékkal élő gyerekek, vagy akik kimaradtak a szociális segítőhálóból. Az idei rendezvényen összegyűlt pénzadomány közel 1/3-át, azaz százezer forintot Dórikának adományoztak, amit az anyuka a kislánya kérésére mozgásterápiára és fejlesztésre fog költeni.

Nagyon meghatódtunk, amikor mondták, hogy támogatni szeretnék Dórikát. Nem is gondoltunk rá, hogy ilyesmi megtörténhet 

– mondta el a Ripostnak korábban Igaz Nagy Anita, Dórika anyukája.

A kislányt 6 éves korában diagnosztizálták a szörnyű betegséggel. Édesanyjának eleinte csak az tűnt fel, hogy Dórika folyton lábujjhegyen járt. 

„Tavaly májusban mindkét lábát megműtötték, az Achilles-izmot hosszabbították meg. Szerencsére a műtét jól sikerült, hiszen augusztus végén, bár akkor még mankóval, a 7. Tündérfutáson sikerült végig gyalogolnia az 500 méteres távot.” 

Akkoriban, hogy ezt a távot sétálva megtegye, egy hatalmas célkitűzés volt számára, amit sikeresen teljesített

– árulta el a kislány édesanyja.

Dórika minden erejével a gyógyulásra fókuszál Fotó: Tündérkör Alapítvány

Az alapítvány elnöke azt is elárulta, hogy Dórika legnagyobb vágya egy kiskutya volt, ezért az alapítvány egy menhelyi mentett négylábúval is megajándékozta a kislányt. A fiatal lány hatalmas örömmel fogadta új kiskedvencét, Diót.

Nem tudom pontosan miért segítenek nekem az emberek, de jól esik. Csak megköszönni tudom. Meg azt, hogy megígérem, igyekszem meggyógyulni. Puszi nekik!

– üzente Dórika segítőinek.

Tóth Zsé Ferenc, az alapítvány elnöke a mai napig a szívén viseli a kis család sorsát. Fontos számára, hogy amiben csak tudja, segítse őket.

Ők egy nagyon rendes család, akik megérdemlik azt, hogy az emberek segítsenek rajtuk. Örülünk, hogy mi is hozzá tudtunk tenni valami Dórika gyógyulásához. Reméljük sok gyereken tudunk még segíteni, hiszen ez a cél!

– árulta el lapnak Ferenc. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás