Isten nem ver bottal: ezért került kórházba a korrupt rendőr





Nem így tervezte a sáros zsaru, váratlanul fordulat állt be.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.06.16.
Módosítva: 2023.06.16.
rendőri korrupció fuldoklás zsarolás kórház

Kórházba került egy kolumbiai rendőrtiszt, miután lenyelt egy köteg bankjegyet, amelyet egy általa megzsarolt üzletembertől vett át – számolt be róla a The Guardian brit napilap. A rendőr azért kért kenőpénzt, hogy ne tartóztassák le a koholt vádakkal illetett férfit. Igaz, a zsaroló zsaru nem tudta, hogy a megkopasztani kívánt üzletember jelentette az esetet a kolumbiai emberrablás és zsarolás elleni küzdelmet irányító bűnügyi hatóságnak.

Piszkos pénzt csikart ki áldozatából a korrupt rendőr /Fotó: Pixabay.co (Képünk illusztráció)

Amikor a korrupcióellenes szervezet nyomozói megérkeztek a helyszínre, a sáros zsaru úgy próbát szabadulni a bizonyítéktól, hogy lenyelte azt. Vesztére a  bankjegyköteg megakadt a torkán... Azonnal a baleseti kórházba kellett szállítani.
A rendőrségi rabszállító kocsiban készült videófelvételen jól látható a sápadt rendőrtiszt, amint az ártatlanságát hangsúlyozza, miután lenyelt kilenc bankjegyet Soachában, a kolumbiai főváros, Bogotá egyik külvárosában.

Nem kaptam semmit, abszolúte semmit, nem tudom, miről beszélnek

– nyögte a rendőr a felvételen, miközben összegörnyedve levegőért kapkodott.

„Azonnal kórházba kell vinnünk, hogy ellássák” – hallható a korrupcióellenes hatóság egyik nyomozója a videóban, amint éppen megvizsgálja a fuldokló rendőrtisztet.

A sürgősségi osztályon az orvosoknak sikerült eltávolítani az 500 ezer kolumbiai peso (41 ezer forint) értékű bankjegyeket, majd a rendőrt kórházba szállították gyomorvizsgálatra.

„A papírpénz anyaga nagyon ellenálló, és a bankjegyek nehezen emészthetőek” – magyarázta a városi ügyészi hivatal vezetője a riportereknek. A korrupció a kolumbiai rendőrség minden szintjén jelen van. A videófelvételt többen is kárörvendve nézték azok közül, akiknek korábban már akadt dolga korrupt kolumbiai rendőrökkel.

„Lényegében ez egy második jövedelemforrás számukra, egyfajta túlórapénz, ezért egyfajta megkönnyebbülés látni, hogy a rendőröket is utolérte az igazság” – fogalmazott Camilo López bogotái kisvállalkozó, akitől gyakran követelnek kenőpénzt a korrupt kolumbiai rendőrtisztek.

Az érintett rendőr és kollégája hamis vádak alapján szexuális bűncselekmény elkövetésével vádolta meg az üzletembert, hogy nyomást gyakorolva rá összesen 2 millió pesót követeljen tőle

– jelentette a bogotái Blu Radio csatorna.

Az üzletembernek sikerült összeszednie az összeg felét, ám a rendőrtiszt nem elégedett meg ennyivel, ezért bevitte egy rendőrőrsre, ahol két órán át tartották fogva a teljes összeg kicsikarásának reményében. A helyi ügyész közölte: a két rendőrtiszt ellen bűnügyi vizsgálatot indítottak.





 





Ezeket olvastad már?
Kása, gyurma, virág - A Metropol olvasói így köszöntik fel édesanyjukat Anyák napján

Kása, gyurma, virág - A Metropol olvasói így köszöntik fel édesanyjukat Anyák napján

Rémisztő alakot fotóztak a Nap felszínén az európai űrszondák

Rémisztő alakot fotóztak a Nap felszínén az európai űrszondák

A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás