Élete legrosszabb döntését hozta meg egy budapesti gyalogos, egy másodperc múlva élet-halál közé került





A piros lámpa ellenére lépett le a zebrára, elgázolták.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.06.22.
Módosítva: 2023.06.22.
Angyalföld kereszteződés XIII kerület piros lámpa

Mentők és rendőrök szirénájának hangja rázta fel kedd késő este Angyalföldet. Egy gyalogos ugyanis élete legrosszabb döntését hozta meg azon a napon, amikor a piros lámpa ellenére lelépett a gyalogátkelőre, mert úgy látta, hogy nem jön arra autó. Ennyi éppen elég is volt ahhoz, hogy megtörténjen a baj, mert egy közeledő jármű szemből elgázolta a fiatalembert, akit végül a mentősök súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A férfi a piros lámpa ellenére lelépett a zebrára (Képünk illusztráció) Fotó: Pixabay

Több szemtanúja is volt annak a gyalogosgázolásnak, amely június 20-án késő este történt a XIII. kerületi Lehel utcában. Egy fiatal férfi a piroson akart átkelni a gyalogátkelőn, amikor hirtelen megjelent egy autó, amely a zebra kellős közepén elütötte.

Pont arra jártam, ezért láttam a balesetet, rémes volt! Megvártuk a mentő kiérkezését is, de addigra borzasztó állapotba került.

 – mondta el a Metropolnak az egyik szemtanú. Többen a villamosról is látták az esetet és értetlenül álltak az egész előtt.

A villamoson ültem, onnan láttam mi történt. Nem bírom felfogni, ezt hogy hozták össze késő este, amikor alig jár már akkor autó arrafelé. Hatalmas pechje volt az embernek.

– véleményezte a történteket egy környéken élő.

Lapunk a történtekről megkérdezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, akik elmondták, hogy az autó sofőrje szabályosan közlekedett, a gyalogos volt az, aki szabályt sértett.

2023. június 20-án 23 óra 08 perc körül egy autós a XIII. kerületben a Róbert Károly körút felől a Lehel utcában haladt a Petneházy utca irányába, amikor a Szegedi út kereszteződésénél elütött egy gyalogost, aki a piros jelzés ellenére lelépett a zebrára.

– részletezték. 

A gyalogost a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ellene a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt szabálysértési eljárást indít.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás