Ez a 82 éves fekete-fehér fotó a bizonyíték az időutazás létezésére





A napszemüvege miatt hitték azt a fiatal férfiról, hogy valójában egy időutazó.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.06.10.
napszemüveg fénykép időutazás

Egy 82 éves fotó egyeseket meggyőzött arról, hogy az időutazás valós, mivel látszólag egy modern ruhába és napszemüvegbe öltözött férfit ábrázol. A fekete-fehér felvétel 1941-ben készült a kanadai South Fork híd újranyitásakor.

Napszemüvegbe bújt az időutazónak hitt hipszter / Fotó: Twitter

A fickó, akit „időutazó hipszter”-nek neveztek el, kiemelkedik a tömegből. A körülötte lévők mind öltönyben vannak, a legtöbben kalapot viselnek. Egy logóval ellátott pólóban, valamilyen cipzáras kardigánban és divatos napszemüvegben látható. Sőt egy kis hordozható fényképezőgépet is tart a kezében. 2010-ben digitalizálták - és nem kellett sok idő ahhoz, hogy az internetes összeesküvés-elméletek hívei találgatások gyártásba kezdjenek. 

„A logika alapján tudom, hogy ez nem egy időutazó, de nagyon nehéz erre emlékeztetni magam, amikor ezt a képet látom” – írta az egyik Reddit kommentelő. 

Szóval sokan azt gondolják, hogy ez a férfi visszautazott az időben 1941-be, hogy szemtanúja legyen a South Fork híd újranyitásának. Sajnos azonban nagyon úgy fest, hogy ez teljes képtelenség. Ugyanis a Snopes tényellenőrző oldal korábban elemezte a fényképet, és arra a következtetésre jutott, hogy annak ellenére, hogy a férfi megelőzte korát, az összes tárgyat, amit visel, 1941-ben készítették.

„Sokkal valószínűbb, hogy a fénykép inkább egy korabeli, szokatlan divatérzékkel rendelkező embert ábrázol, mint egy időutazót” – árulta el Dan Evon a Snopes szakértője. 

A vizsgálat során az is kiderült, hogy a póló logója valójában a Montreal Maroons hokicsapat "M" betűje, amely 1924-1938 között játszott az NHL-ben. Végül ami a fényképezőgépet illeti, kiderült, hogy a Kodak 1941-ben több, a képen láthatóhoz hasonló méretű fényképezőgépet is forgalmazott.

„A képen látható férfi első pillantásra talán oda nem illőnek tűnik, de a megjelenésében semmi sem volt lehetetlen a fénykép készítésének idején” – tett pontot a rejtélyes eset végére Evon. 

(VIA)





 





Ezeket olvastad már?
Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás