Brutális idő jön, a csillagászati nyár hozza el: vigyél magaddal vizet, ha útnak indulsz

Az idősek és szívbetegek számára rémes idő köszönt be. Mások talán még örülnek is neki, hiszen jövő hét közepén már 35 fok is lehet.



Megosztás
Szerző: Z.H.
Létrehozva: 2023.06.16.
hőség időjárás víz

Az elmúlt napok, sőt hetek időjárása nem kényeztetett el bennünket, főleg ha arra gondolunk, hogy június idusán is túl vagyunk. Sokszor csípős időre ébredtünk, arról nem beszélve, hogy gyakran maximum csak 20 fok köré kúszott fel a hőmérő higanyszála. Nos, ennek vége. Brutális forróság közelít felénk, akik nem a vízparton lesznek, azok jobb, ha felkészülnek a hőségre és egy flakon vízzel indulnak útnak.

Fotó: Szász Dalma Kitti

Ma még zömében borús idő várható, a koponyeg.hu szerint maximum 26 fok lehet, a hétvégén pedig napos és felhős időszakok váltják majd egymást, miközben a levegő hőmérséklete már 28 fokig melegedhet. Keddtől aztán beköszönt a 30 fok, bár verőfényes napsütésre nem számíthatunk.

Az idokep.hu előrejelzése azonban még ennél is merészebb. Eszerint gyakorlatilag a csillagászati nyár hozza el a brutális kánikulát. Bár már jövő hét hétfőre is 33 fokot ígérnek, igazán csak június 21-én fogjuk érezni ennek a hatását, ugyanis ekkor már az éjszakai hőmérséklet sem lesz kevesebb 21 foknál. Másnap, 22-én pedig egészen 35 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála. Vagyis azok, akik az iskola végeztével indulnának családi vakációra, dörzsölhetik a tenyerüket. Ennél jobb időzítést elképzelni sem lehetne.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás