Sokkot kapott a pár, amikor beköltözött új otthonába, megtörtént a legrosszabb





A házaspár iszonyú összegért vette meg a hatalmas ingatlant, amelynél szebbet el sem tudott képzelni. Aztán jött a döbbenet…



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.05.27.
ingatlanvásárlás per kifosztás

Egy brit házaspár 1.500.000 fontot (649 millió forint) fizetett egy kastélyért. Amikor a férfi és a nő beköltözött volna álmai otthonába, szörnyülködve tapasztalta, hogy az ingatlant szó szerint teljesen kifosztotta az eladó.

Martin és Sarah Caton egy tíz hálószobás, gótikus házat vásárolt titkos átjárókkal, történelmi ólomüveg ablakokkal. A pár odáig volt a Jakab-korabeli tölgylépcsőkért és a több évszázados könyvtárért, melynek falait az a cég borította be diófapanelekkel, amelyik a brit parlament épületén is dolgozott - írja a Metro. A tökéletes otthon képe azonban a beköltözés napján szertefoszlott, a korábbi tulaj ugyanis mindent eltüntetett. 

Az eladó kibontotta az ajtókat, az ablakokat, a kandallókat, sőt eltávolította a padlót, az ereszcsatornákat, sőt még a víz- és villanyvezetékeket is. Martin a történtek kapcsán így nyilatkozott: „Olyan, mint egy háborús övezet, vagy mintha egy tornádó söpört volna végig a területen.” A pár utólag megbánta az óvatlanságát, az adásvétel során ugyanis mindig kitalált valamit az eladó, amiért nem tudtak elmenni az ingatlanhoz Ezt ugyan furcsának találták, de nem léptek vissza a vásárlástól.

A házaspár becslése szerint további 1,5 millió fontot kellett volna fizetni a 2014-ben vásárolt ingatlanban okozott károk helyreállítására. A helyi törvények szerint az eladóknak tilos elvinnie az ingatlanhoz tartozó berendezéseket a vevő beleegyezése nélkül, ezért a pár feljelentést tett. Az eladót 2015-ben letartóztatták, a pár ekkor néhány holmit visszakapott. Nem sokkal ezután ejtették az ügyet, mondván, nem bizonyítható, hogy ki okozta a károkat. A pórul járt lakók ebbe nem nyugodtak bele, így ismét feljelentést tettek. Az eljárás már kilenc éve tart és még most sem zárult le az ügy. A házaspár márciusban visszakapott néhány berendezést, amiről az eladó nem tudta igazolni, hogy az ő tulajdona, de még messze vannak attól, hogy megtérüljön az őket ért kár.





 





Ezeket olvastad már?
"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás