Cikkünk megjelenése után kaptak észbe Pikó Andrásék, ezt tették Józsefvárosban





Elkezdték ültetni a virágokat az üresen árválkodó kandeláberekbe a VIII. kerületben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.27.
józsefváros VIII. kerület virágtartó

Röviddel cikkünk megjelenése után elkezdték a kandeláberek feltöltését virágokkal Józsefvárosban. Erről a kerület közösségi oldalán számolt be. Mint írták: a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. munkatársai egy-két héten belül valamennyi józsefvárosi virágoszlopot és kandelábert beültetik többek között futómuskátlival és begóniával. A munkálatok elsőként a Százados negyedben kezdődnek meg.

 józsefvárosi virágtartók
Egyes helyen még mindig konganak az ürességtől a virágtartók. Fotó: Vaskó Tamás

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, óriási felháborodást váltott ki a józsefvárosiak körében azoknak a kifosztott virágpóznáknak a száma, amelyeknek elvileg a kerület zöldítése lett volna a célja. Egy privát csoportban lévő posztban többen arról számoltak be, hogy a virágokat és a virágtartók közül sokat a Dobozi utcába vitték egy üres telekre, itt látták őket. 

 

Arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogy a »zöldítés« alatt hova tűnnek a fotón látható virágtartók

– írta felháborodva a poszt készítője.

 józsefvárosi virágtartók
Van , ahol már sikerült kirakni a virágokat. Fotó: Vaskó Tamás

A Hírnyolc információ szerint a Népszínház utca kandelábereibe idén sem kerültek muskátlik. Ez nem volt mindig így, a Pikó Andrásék előtti években tavasztól őszig virágba borult az utca. Nem is csoda, hogy a kerület akkor még sorra nyerte a Virágos Magyarország településszépítő verseny díjait. 

Most viszont a Népszínház utcai kandeláberek egy részéről eltűntek a virágtartó karikák is. A kerület előző vezetése az utca átfogó megújítását tervezte, ám jöttek Pikó Andrásék és az egészből nem lett semmi. Vagyis mindössze annyi, hogy két csomópontot leszűkítettek. 

A kerület a portál kérdésére közölte, hogy a kandeláberekbe május utolsó, június első hetében kerül begónia, a virágoszlopokba pedig június első két hetében ültetnek futómuskátlit.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás