Te miről készítenél képet? Ma indul Az én Budapestem című fotópályázat!





A Metropol fotópályázatot hirdetett, értékes nyeremények várnak a legjobbakra!



Megosztás
Szerző: V.H.
Létrehozva: 2023.04.25.
Módosítva: 2023.04.25.
ez lesz ma fotókiállítás állásbörze

A Metropol Az én Budapestem címmel fotópályázatot hirdet, amelynek célja, hogy buzdítsuk a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat arra, hogy a meghirdetett három kategória közül (1. Füstmentes Budapest 2. Kedvenc helyem 3. Kedvenc eseményem) válasszák ki azt, amelyik számukra a legszimpatikusabb, készítsenek fotót és induljanak a fotópályázaton. A legjobbakat pénzjutalommal, valamint egy kiállításon való részvétellel díjazzuk.

Soft,Focus,Of,Women,Photographer,Hold,Camera,And,Taking,A
Fotó: MheePanda / Shutterstock

A jelentkezési határidő április 25-én 10 órától május 7-én éjfélig tart, a már aktív fotopalyazat.metropol.hu oldalon keresztül. Eredményhirdetés időpontja: 2023. május 26.

Díjazások:

A három kategóriában külön-külön:

1. díj: 200 000 Ft + 40 000 Ft értékben CEWE utalvány

2. díj: 150 000 Ft + 30 000 Ft értékben CEWE utalvány

3. díj: 100 000 Ft + 20 000 Ft értékben CEWE utalvány

A közönségszavazatok alapján a különdíj nyertese 100 000 Ft pénznyereményt és 40 000 Ft értékű CEWE ajándékutalványt kap ajándékba.

CEWE különdíj: A Szervező által, a CEWE Magyarország Kft. által jelölt személyekből összeállított zsűri által kiválasztott fotó beküldője 40 000 Ft értékű CEWE ajándékutalványt kap ajándékba.

Borongós kedd

A nap első felében átmenetileg csökken a felhőzet, és északkeletre szorul vissza a csapadék, majd délután északnyugat felől újabb felhősödésre számíthatunk, záporesőkkel. Az északnyugati szél egész nap erős lehet. 16 fok körül alakul a maximum a köpönyeg.hu szerint.

A malária elleni küzdelem világnapja

2007 óta április 25-én tartják a malária elleni küzdelem világnapját. Célja a figyelemfelkeltés, megelőző intézkedésekkel ugyanis százezrek életét lehetne megmenteni. Világszerte 230-240 millió ember betegszik meg évente maláriában, s az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) szerint 850 ezer, más adatok szerint egymilliónál is több embert, főleg gyermeket öl meg.

60 éves Götz Anna színésznő, a Vidám Színpad művészeti vezetője

Götz Anna 1963. április 25-én született, 1985-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1985–2000 között a Nemzeti Színház tagja volt, 2000-től szabadfoglalkozású színésznő, majd a Vidám Színpad tagja. 2020-ban vesztette el a férjét, Böröndi Tamást, a Vidám Színpad volt igazgatóját, aki 65 évesen koronavírus-fertőzésben elhunyt. A volt férje nehéz örökséget hagyott rá, a Vidám Színpad művészeti vezetését vette át halála után. Ismertebb filmjei: Némó nyomában – szinkron; Nyolc évszak; Villanyvonat, főbb színházi alakításai: Forgószínpad; Négyszögletű kerekerdő; Az ibolya; Thénea – Amphitrüon.

Götz Anna
Götz Anna – Fotó: Zih Zsolt / MTI

Ma ünnepli 83. születésnapját Al Pacino

Al Pacino Oscar-díjas és többszörös Emmy-, Tony- és Golden Globe-díjas olasz származású amerikai színész, a filmtörténelem egyik meghatározó színészegyénisége 1940. április 25-én született. Legismertebb filmjei: Ismerős játékok, A bennfentes, Fedőneve: Donnie Brasco, Az ördög ügyvédje, Richárd nyomában – színész, producer, Egy asszony illata, Glengarry Glen Ross; Dick Tracy, A sebhelyesarcú, Madárijesztő, A Keresztapa.

Al Pacino
Al Pacino – Fotó: DIMITRIOS KAMBOURIS / AFP

A mai napról még hidat is neveztek el

Az Április 25. híd elnevezést kapó óriásszerkezet Lisszabonban, Portugália fővárosában található, a Tajót íveli át. Teljes hossza 2277,64 m, ezzel a 21. leghosszabb függőhíd a világon. 70 m-rel a víz felett halad át. Hatsávos autóút és egy kétvágányú vasúti pálya található rajta. Naponta átlagosan 150 000 autó és 157 vonat halad rajta keresztül. De hogy honnan kapta a nevét? 1974. április 25-én a hadsereg néhány demokratikus érzelmű tisztje vértelen puccsal döntötte meg a csaknem fél évszázados katonai diktatúrát Portugáliában.

The,25,De,Abril,Bridge,Is,A,Bridge,Connecting,The
Április 25. híd – Fotó: saiko3p

Állásbörze a Corvinuson

Április 25-én és 26-án rendezi meg a Corvinus Egyetem a Career & Business Festivalt, ahol több mint kétszáz állásajánlattal harminc cég lesz jelen az ország vezető vállalatai közül. A Corvinus az álláslehetőségek mellett szakmai előadásokkal, karriertanácsadással, workshopokkal és fesztiválprogramokkal is várja a látogatókat.

Little Europe Filmfesztivál

Ma kezdődik a Toldi moziban az első alkalommal megrendezésre kerülő Little Europe Filmfesztivál. Az április 27-éig tartó eseménysorozaton az elmúlt évek filmművészetének Közép- és Kelet-Európa országaiból (Ausztria, Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia) származó különlegességek között csemegézhetünk, s bár a filmválaszték elsősorban a játékfilmekre összpontosít, a programban dokumentumfilmeket is láthatunk. A fesztivál összképe egyszerre igyekszik megerősíteni és lerombolni az egyes nemzetek mentalitásával és filmművészetével kapcsolatos sztereotípiákat.

Forgalomkorlátozás a belvárosban

Filmforgatás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2023. április 25-én Budapest VI. kerületében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy az alábbi forgalmirend-változás lép életbe a főváros területén.

Tilos megállni:

2023. április 25-én 24 óráig a Budapest VI., Vörösmarty utca 36–42. és a 45–49. számok előtt.

Szakaszosan és időszakosan lezárják: 2023. április 25-én 10 óra 30 perctől 22 óra 30 percig a Budapest VI., Aradi utca 22. szám előtti szakaszt, a Vörösmarty utcát az Aradi utca és a Szondi utca közötti szakaszon.

 





 





Ezeket olvastad már?
Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás