„Leszakadt a lába!" – üvöltötte kisfia balesete után a szamosszegi édesapa





Mózes 11 éves kora ellenére felnőtt férfiakat megszégyenítő módon viselte, hogy egy szörnyű balesetben elveszítette az egyik lábát. Azonban a gyermek nem búsul, csak egy kerékpárra vágyik, hogy barátaival együtt hajthasson.



Megosztás
Szerző: M. Nikolett
Létrehozva: 2023.04.21.
Módosítva: 2023.04.23.
gázolás bicikli amputáció gyerek

Egy szamosszegi családnak a poklok poklát kellett átélniük, amikor a lakóhelyük közelében a szemük láttára hajtott végig az egyik gyermekükön egy szippantós autó 2021 áprilisában. A kisfiú a baleset következményeként elvesztette a lábát, és további súlyos sérüléseket is szenvedett, ám nem bánja, hogy fél lábbal kell élnie. A család tragédiájáról az édesanya, B. Anita mesélt a Borsnak.

Nem tekint magára áldozatként Mózes  Fotó: olvasói

„Láttam, hogy elgázolja az autó a fiamat”

A baleset idején még bőven tombolt a Covid-járvány, ezért nem az iskolában tanult a kisfiú, hanem egy rokonánál.

„Mindig szokott szólni, hogy menjek érte, de most valamiért elfelejtette… Én kinéztem az ablakon és megláttam az utcánkban. Azonnal kimentem hozzá, de akkor már láttam, hogy felé tart a szippantós autó… ”– idézte fel a fekete napjukat Anita.

„Én elkezdtem kiabálni, hogy vigyázzon, de akkor már késő volt. Láttam, hogy elgázolja az autó a fiamat. Én azonnal összeestem, így a férjem rohant segíteni. Amikor végre oda tudtam kúszni hozzá, akkor rámnézett és azt kérdezte:” 

Anya meghaltam? Én pedig mondtam neki, hogy nem kicsim, életben vagy. Itt vagy velem!

A baleset utáni rehabilitációt is jól viselte a fiú Fotó: olvasói

„Végig magánál volt a fiam” 

„Végig magánál volt a fiam. Még arra is emlékezett, hogy amikor az apja odaért hozzá, felkiabált, hogy leszakadt a lába! A férjem mellett egy szomszéd is rohant segíteni”  – osztotta meg az édesanya, aki elmondta, hogy Mózes a baleset következményeként elveszítette a jobb lábát. 

Mózes szüleinek segítségre volna szükségük  Fotó: olvasói

Csak biciklizni szeretne a társaival

Azt hittem, hogy sokkal jobban meg fogják viselni a történtek, de ő a rehabilitációt is nagyon ügyesen végigcsinálta. Azóta már kapott műlábat, amivel tud sétálni, focizni. Valamint a testvéreivel szokott játszani ugyanúgy, mint bármelyik gyerek.

„Most volt a szülinapja, de elég szűkösen vagyunk most, így nem tudtuk igazán meglepni…” – fejtette ki Anita, aki elárulta, hogy támogatásra volna szükségük, mert férje elveszítette a munkáját, ő pedig Mózes állapota miatt nem dolgozhat. 

„Mózes álma pedig egy bicikli, amivel tudna játszani. Ő nagyon ügyesen biciklizik fél lábbal, de azt mindig kölcsön kell kérni” – osztotta meg az édesanya.





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás