„Biztos, hogy van fájdalma, de nem sír” – sürgősen műteni kell a májbeteg ásványrárói babát





Léna egyik nap besárgult, és a hasa nagyon felpuffadt – innen indult a kislány és családja kálváriája. Kiderült: súlyos májbeteg a csöppség.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.04.25.
Módosítva: 2023.04.25.
beteg gyerek műtét súlyos a helyzet kislány

Súlyos májelégtelenségben szenved a mindössze három hónapos Tamás Léna. A betegséget hathetes korában diagnosztizálták nála. Itthon – amint észrevették – azonnal megműtötték, de a gyógyulása érdekében egy speciális műtétre is szüksége van, amit Hamburgban hajtanának végre rajta. A kiutazásnak azonban borsos ára van, ezért a családért összefogtak a környékükön élők – írja a Ripost. 

Lénácska besárgult és felpuffadt a hasa – Fotó: Ripost

Léna egyik napról a másikra besárgult és a hasa nagyon felpuffadt. Szülei azonnal kórházba siettek vele. Itt kiderült: haladéktalanul műteni kell. Az édesanyja, Szabó Erika szinte sokkot kapott a hír hallatán. A Ripostnak elmondta, mikor közölték velük, hogy azonnal a fővárosba kell utazniuk a picivel, nagyon megijedtek.

Szó szerint sokkot kaptam, mert nem tudtam, hogy most mi lesz, vagy mennyire súlyos ez a dolog

– mondta a Ripostnak az édesanya, aki azt is elárulta: egy hónapig kellett még utána bentmaradniuk a kórházban.

Kaptunk gyógyszereket, amiket itthon is nagyon nagy odafigyeléssel kell adni a picinek. Nagyon kell vigyáznunk arra is, hogy ki jön hozzánk, mindig fertőtlenítünk mindent, nehogy valami kis betegséget, bármit elkapjon, mert az immunrendszere szinte nulla.

 

Léna nagyon nyugodt baba – Olvasói fotó

„Azon kívül, hogy sárga, nem mondani meg róla, hogy bármi baja is lenne. Nagyon nyugodt baba, egész nap elfekszik, nézegeti a kiságyban a körforgóját. Hál' istennek nem lehet észrevenni rajta a betegséget, meg biztos, hogy van fájdalma, de nem sírós baba” – sorolta Léna édesanyja. 

Léna két testvérét, a 2 éves Zétit és a 11 éves Rebekát is megviseli húguk betegsége.

Rebekát rettenetesen megviseli, gyomoridege van és rémálmokkal küzd, nagyon fél, hogy mi lesz, és hogy hogyan lesz. A kicsi ebből annyit érez, hogy sokat megyünk orvoshoz, és ő addig most a mamánál van. A férjemmel egymást támogatjuk, hogy minden rendben lesz, de úgy érzem, én vagyok a keményebb

 – mondta el Erika. 

Transzplantációra van szüksége

A három hónapos csöppségnek májtranszplantációra van szüksége, amit Hamburgban végeznek el. A donor az édesapa, Gábor lesz.

Az apuka lesz a donor, tehát neki vesznek ki a májából egy darabot, amit átültetnek a kicsibe. Az apuka utána egy-két héten belül hazajöhet és utána én megyek ki Hamburgba a picihez

 – mondta az édesanya.

 

Lénának szüksége van a segítségre – Fotó: Ripost

Hálásak a sok segítőkész embernek

Lénáéknak hamarosan Hamburgba kell utazni, ami nagyon sokba kerül, ezért az ásványráróiak és a környékbeliek összefogtak értük. A család pedig nagyon hálás minden adományért.

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget, mert enélkül nem tudnánk meggyógyíttatni a kislányunkat. Az emberek segítsége nélkül nem mennénk semmire sem

– mondta meghatódva az édesanya. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás