RETRO RÁDIÓ

„Nem tudtam volna túlélni” – pár hetesen lett halálos beteg egy kisfiú

Nem tudott aludni, majd kiütések jelentek meg a testén. Az édesanyja azonnal tudta, hogy nagy a baj, de háromszor kellett elvinnie fiát az orvosokhoz.Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.04.13.
Módosítva: 2023.04.13.
betegség kisgyerek

Magaslatokat és mélységeket is megélt az a házaspár, akik olyan súlyt cipelnek, amit senkinek sem lenne szabad. Sophie és Luke Kitcher mindössze háromnapos korában veszítették el elsőszülött fiukat, Huxley-t, még 2021-ben.

orvos, doktor, kórház, egészségügy, Shutterstock illusztráció
Képünk illusztráció / Fotó: Shutterstock

Második babájuk érkezését áldásként élték meg, és mindennél boldogabbak voltak, amikor 2022. október 5-én Ralphie-t először foghatták a karjaikba. Ám a boldogságuk pár hét leforgása alatt szertefoszlott, amikor kiderült, hogy a kicsi akut mieloid leukémiában szenved. Az pedig egyenesen sokként érte a szülőket, amikor kiderült, hogy mindössze 30 százalék esélye van az életben maradásra.

Ralphie esete különösen ritka, mivel a mieloid leukémia kialakulásának kockázata az életkorral együtt növekszik, és a leggyakrabban a 75 év felettieknél alakul ki.

„Minden teszt azt mutatta, hogy csak balszerencse volt, nincs más oka a szegény babánk betegségének. Semmit nem csináltunk rosszul, még genetikai hibánk sincs, csak balszerencsénk” – mondta megtörten az édesanya, majd hozzátette: „Ő a mi inspirációnk. Ő csak egy kisbaba, aki átéli mindezt, és tovább küzd. Végignéztem, amin keresztülment, de én nem tudtam volna túlélni. Hatalmas erőt mutatott.”

Eddig két fárasztó kemoterápiás kezelésen van túl a kisbaba, ami eredményesnek bizonyult, ugyanis eltűnt a szervezetéből a rák. De még további kezelések várnak rá – tudta meg a The Sun. 

A szülők felváltva őrzik Ralphie betegágyát, miközben a párjuk egy közeli szállodában alszik. A család így kénytelen volt egy adománygyűjtést elindítani, hogy fedezni tudják a kórházi és szállodai számláikat. Egyébként a családja abban reménykedik, hogy Ralphie semmire sem fog emlékezni az átélt borzalmakból, ha idősebb lesz. 

 

Ezeket olvastad már?
A rászorultaknak gyűjtenek élelmiszereket

A rászorultaknak gyűjtenek élelmiszereket

Mutatjuk: ennyi iskola zár be a rossz időjárási viszonyok miatt

Mutatjuk: ennyi iskola zár be a rossz időjárási viszonyok miatt

Szilágyi Áron három olimpiai arany után újabb csodára készül

Szilágyi Áron három olimpiai arany után újabb csodára készül

„Évek óta nem ülök már le” – Kiakadtak a csepeliek, gusztustalanok és koszosak a kerületben járó buszok

„Évek óta nem ülök már le” – Kiakadtak a csepeliek, gusztustalanok és koszosak a kerületben járó buszok

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás