Fékezés nélkül ment át a piroson, buszba csapódott egy autó Budapesten





A nő több kerületen keresztül próbált meglógni a zsaruk elől, végül az Astoriánál egy másik kocsiba rohant bele.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.04.25.
Módosítva: 2023.04.25.
autós üldözés Astoria Pest Buda baleset

Elképesztő autós üldözésnek lehettek szemtanúi a helyiek Budán és Pesten egyaránt vasárnap este: egy ezüst színű kocsi ugyanis szirénázó és villogó rendőri kísérettel a nyomában cikázott keresztül a még igencsak zsúfolt budai, majd pesti forgalomon át, este kilenc körül. 

Áthajtott a piroson és karambolozott az ámokfutó nő Fotó: Pexels / (illusztráció)

Az autóban ülő nőt még a Villányi úton, Budán akarták megállítani a zsaruk, a sofőr viszont megállás helyett inkább alaposan a gázra taposott, és megpróbálta lerázni az őt igazoltatni próbáló rendőröket. Természetesen a zsaruk ezt nem hagyták annyiban, és azonnal a nő után eredtek, végül úgy tudni, hogy már több rendőrautó üldözte a kocsit

A rendőrök lapunk kérdésére elárulták: valóban a nő után eredtek, aki több kerületen keresztül, hídon is átrongyolva igyekezett megpattanni előlük. 

– 21 óra 5 perc körül a Budapest, XI. kerületi Villányi úton a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő nővel szemben kezdtek intézkedni, aki azonban megpróbálta kivonni magát az igazoltatás alól és elhajtott. A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzéssel az I., a XI. és XII. kerület területén, majd az Erzsébet hídon áthaladva a Blaha Lujza tér irányába a Rákóczi út és Múzeum körút kereszteződéséig követték – közölte kérdésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

A filmbe illő hajsza majdnem negyven percen keresztül tartott, mígnem a nő ámokfutásának végül a piros lámpa vetett véget: az Astoriánál ugyanis sem Istent, sem embert nem nézve hajtott át a piroson, ahol aztán egyenesen nekirohant egy, a kereszteződésben zöldnél, szabályosan közlekedő fehér kisbuszba: 

A nő 21 óra 41 perc körül a forgalomirányító fényjelzőkészülék piros jelzése ellenére a Rákóczi út – Múzeum körút kereszteződésébe behaladva összeütközött egy másik, szabályosan közlekedő gépkocsival

– támasztotta alá a rendőrség. Hozzátették, hogy a balesetben összesen három ember sérült meg, úgy tudjuk, ketten a kisbuszban ültek, míg a másik könnyebb sérült az ámokfutó nő volt, akit végül aztán megbilincselve elvezettek. 

Az esetet többen is látták, mivel az utcák még majdhogynem tele voltak: 

A balesetet nem láttam, csak a roncsot, jól feltartották a forgalmat. Ahogy láttam, a busznak a jobb eleje, míg a másiknak az anyós felőli oldala sérült meg. Nagy mázlija volt a sofőrnek, hogy nem a vezetőülésről kapta telibe, akkor nem ússza meg ennyivel. Mivel viszont hallottuk ott, hogy mi történt, hát csodálom, hogy nem történt nagyobb baj

 – mondta egy arra sétáló férfi. 

– Azt mondták, hogy a nő nem igazán törődött a pirossal, így még jó, hogy nem történt tragédia. Nem rajta múlott, az biztos – szögezte le. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett gyanúja miatt, büntetőeljárás keretein belül vizsgálja az eset körülményeit szakértők bevonásával.





 





Ezeket olvastad már?
Borzasztó baleset Csepelen: tarolt a HÉV

Borzasztó baleset Csepelen: tarolt a HÉV

A nőket sértegető Karácsony-féle jelenség egy férfiöltöző-szagú borzalom – mondja Szentkirályi

A nőket sértegető Karácsony-féle jelenség egy férfiöltöző-szagú borzalom – mondja Szentkirályi

Őrjöngött a légiutaskísérő: ennél rosszabbat nem is tehetnének az utasok

Őrjöngött a légiutaskísérő: ennél rosszabbat nem is tehetnének az utasok

"Az álmomat törte össze" - Ámokfutó vandál garázdálkodott Sashalmon

"Az álmomat törte össze" - Ámokfutó vandál garázdálkodott Sashalmon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás