RETRO RÁDIÓ

Kiderült: ezek a világ legjobb városai a kávé szerelmeseinek, Budapest előkelő helyre került





Az első helyezett szinte borítékolható volt, de utána a listán jöttek ám meglepetések rendesen! Erre pedig egyenesen büszkék lehetünk.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.04.10.
Módosítva: 2023.04.10.
elismerés kávé leg leg leg

A világon számtalan olyan ember van, aki rajong a kávéért, és ki nem hagyna egy napot, anélkül, hogy ne inna meg egy eszpresszót vagy akár egy szójatejes lattét.

Töretlen a népszerűsége a feketének a világban Fotó: Pixabay

Így, akik nem tudnak a reggeli indítójuk nélkül élni, azoknak érdemes ellátogatniuk New Yorkba, ugyanis ezt a várost választották a világ legjobb városának a kávé szerelmesei számára, köszönhetően annak, hogy 762 kávézójuk bőséges italkínálatából válogathatunk. A város nyüzsgő életmódja és felgyorsult munkakultúrája gyakran társul a kávéfogyasztáshoz, és az olyan helyek, mint a Friends' Central Perk és a Seinfeld's Monk's Café növelik a hírnevét.

A lista második helyét az ausztráliai Melbourne városa szerezte meg, ami 388 kávézójával a TikTokon 27 milliónál is több videómegtekintést gyűjtött össze. A harmadik helyre meglepő módon Szaúd-Arábia fővárosa, Rijád került fel, ami a RiyadhCoffee hashtagnek köszönhetően vált népszerűvé, ugyanis ezzel a kereséssel 12 ezer fotónál is többet lehet találni az Instagramon, de népszerűek a TikTokon is, annak ellenére, hogy a városban mindössze 19 kávézó található.

Érdekesség, hogy például Párizs a listán csak a 7. helyet kapta meg, míg London csak a 8. helyre fért fel, de nagy büszkeség, hogy a legjobb 15-be bekerült a magyar főváros, Budapest is.

Az összeállítást a Tambia kávégyártó csapata készítette, akik több mint 360 városban tanulmányozták a TikTok, az Instagram és a TripAdvisor adatait, hogy megtudják, mely városban rajonganak a legjobban a kávéért – írja a Metro.

A világ 15 legjobb városa a kávé szerelmeseinek:

  1. New York
  2. Melbourne
  3. Rijád
  4. Toronto
  5. Hanoi
  6. Seattle
  7. Párizs
  8. London
  9. Chicago
  10. San Diego
  11. Bécs
  12. Portland
  13. Dallas
  14. Dublin
  15. Budapest




 





Ezeket olvastad már?
Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás