"Nagyon szeretnék visszaköltözni!" – nyolc gyermek otthona vált a lángok martalékává Kapuváron





A tűz martalékává vált két család, köztük nyolc gyermek otthona. A nagymama sírva kér segítséget.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.04.08.
háztűz család segítség tűz

Két család, köztük nyolc kisgyermek háza semmisült meg Kapuváron. Kolompár Tiborné harminc évvel ezelőtt vásárolta családi házukat, hogy majd legyen hol felnevelni a gyermekeit, unokáit. Egy szörnyű délután alatt azonban mindenük odalett. A família tragédiáját fokozza, hogy korábbi házuk biztosítását egy évvel ezelőtt mondták vissza, mert nem tudták fizetni.

A család legfiatalabb tagja egy éves gyermek is fedél nélkül maradt Fotó: olvasói

"Majdnem elkapta az arcát a tűznyaláb"

A tüzet, amit egy délután a kályhából kipattanó parázs okozott, a 14 éves Cintia vette észre, és rögtön jelezte is a többieknek.

Úgy vettük észre a tüzet, hogy a fiam épp hazaért, és a kisunokám kinézett az ablakon, akkor látta, hogy lángol a ház, majdnem elkapta az arcát a tűznyaláb. Aztán elkezdtek sikongatni, hogy jaj, ég a ház, jaj ég a ház, mentsétek a gyerekeket

– idézte fel az eseményeket a Borsnak az asszony, aki betegségei miatt oxigénpalackra van kötve, így egyedül képtelen lett volna kijutni a lángoló épületből, ám családtagjai segítettek neki. 

Kolompár Tiborné betegsége miatt oxigénpalackra van kötve Fotó: olvasói

ssze-vissza sikongattak"

Kolompár Tibornét szörnyen megrázták a történtek, azonban megnyugvással tölti el az a tudat, hogy családtagjai épp bőrrel megúszták a történteket.

A gyerekek kifutottak az utcára és össze-vissza sikongattak, nagyon megrémültek

– emlékezett vissza az asszony, aki családjával együtt az utcán várta a tűzoltók megérkezését, miközben nem tudtak mást tenni, csak nézni, ahogy a házukat elemészti a tűz.

A ház lakhatatlanná vált Fotó: olvasói

"Nagyon szeretnék oda visszaköltözni"

Szerencsére nem a család nem került az utcára, hiszen önkormányzat segített ideiglenes szállást találni, ám szeretnének minél hamarabb visszaköltözni otthonukba.

Azt szeretnénk, hogyha az emberek segítenének, hogy a kis házamba vissza tudjunk menni, mert nekünk az nagyon hiányzik. Én ott neveltem fel a kisgyerekeimet is. Nagyon szeretnék oda visszaköltözni 

– mondta sírva az asszony.

Aki szeretne segíteni a családon, ide kattintva teheti meg.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás