RETRO RÁDIÓ

„Szemünk előtt égett le a házunk” – sírva nézték a kisgyerekek a mindent elborító lángokat





Minden vagyonuk és reményük odalett a szörnyű tűzben: újra kell kezdenie az életét a négyfős pusztamérgesi családnak.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.04.01.
leégett család láng ház

Tönkretette egy véletlen tűzeset a négytagú család életét. A Pusztamérgesen élő kétgyemekes família mindene odalett azok után, hogy otthonukat felemésztette a tűz.

Vélhetően nem a kazán okozta a szörnyű tüzet Fotó: Facebook/Illusztráció

A szülőknek annyi lélekjelenléte még volt, hogy gyorsan kihozzák a házból a gázpalackot, nehogy felrobbanjon, a tűz miatt azonban így is mindenük odalett. A Metropol elérte a károsult családot.

Pusztamérges, háztűz, családi ház, tűz, tűzoltók, károsultak, Gyetvai család,
Csak üszkös romok maradtak a házból Fotó: Nagy Adrienn

Arra értünk haza, hogy lángokban áll az otthonunk! Láttuk, ahogyan ég az egész ház

– mondta a Metropolnak Nagy Adrienn, aki férjével Gyetvai Mátéval, valamint gyermekeikkel, a négyéves Laurával és az egyéves Olivérrel értek épp haza.

„A tűzoltóknak elmondtuk, hogy korábban begyújtottunk a kazánban, mert vegyes tüzelésű fűtésünk van. Mondtuk nekik, hogy megvártuk, hogy egy kicsit melegebb legyen, aztán elzártunk mindent, hogy még egy parázs vagy egy szikra se juthasson ki, nehogy baj legyen” – árulta el Adrienn, aki azt mondta, nem hiszik a tűzoltók, hogy a kazántól ered a tűz, mert ott semmilyen erre utaló jelet nem találtak.

Minden rendesen működött. Egyelőre a tűzoltók sem tudják, hogy mi okozhatta ezt a nagy kárt. Főleg, hogy szinte az első gondolatunk volt, hogy gyorsan leszereljük a gázpalackot és egyből ki is vittük az udvarra, nehogy robbanjon fel a ház, ha véletlenül odáig terjednek a lángok

– hangsúlyozta az édesanya, aki örült, hogy egyikük sem sérült meg. Bár a tűz nem terjedt tovább, a családnak szinte mindene odalett.

Pusztamérges, háztűz, családi ház, tűz, tűzoltók, károsultak, Gyetvai család,
Nemsokára érkezik a kistestvér az egyéves Olivér és a négyéves Laura mellé (Fotó: Nagy Adrienn)

„Az anyagi helyzetünk annyira nem jó, hogy rendbe tudjuk hozni a leégett házunkat. Főként építőanyagokra lenne szükségünk, a tetőszerkezethez és a tetőhöz, például cserepekre” – mondta segítségben reménykedve az édesanya, majd hozzátette:

Van két kisgyermekünk, ráadásul hat hónapos kismama vagyok és így elég nehéz. A férjemnek van bejelentett munkája, de nem minden nap tudják behívni dolgozni.

A Gyetvai család (az édesapa, Gyetvai Máté és testvére Gyetvai Norbert) tulajdonában lévő épület teljesen lakhatatlanná vált. Így most Gyetvai Máté és felesége Nagy Adrienn, valamint két kisgyermekük egy alig 20 négyzetméteres, egyszobás lakóépületben élik mindennapjaikatt Pusztamérgesen, ahol a polgármester biztosított helyet számukra.

Egyelőre nem tudjuk, hogyan tovább. Semmi kilátásunk nincs. Három hónap múlva szülök, még egy kisbabával többen leszünk. Így nem tudunk sokáig itt maradni, ahol most vagyunk. Egyelőre nem tudjuk azt sem, hogy hova mehetnénk

– mondta a Metropolnak Adrienn.

Az építőanyagok mellett a pénzre is nagyon nagy szüksége van a családnak, mivel a tűzben szinte mindenük odalett, így kisgyermekeikkel a nulláról kell majd újrakezdeniük. Ha szívesen segítenél, az édesapa testvérének, Gyetvai Norbertnek a számlaszámára 57600053-10003080, illetve az édesanya Nagy Adrienn számlaszámára 11773339-01783193 tudsz utalni. Minden forint számít.





 





Ezeket olvastad már?
Magyar nők tízezrei voltak oda érte, nemcsak a hangja miatt – ma lenne 80 éves

Magyar nők tízezrei voltak oda érte, nemcsak a hangja miatt – ma lenne 80 éves

Fagyoskodni fogunk a héten, de van miért várni a hét végét

Fagyoskodni fogunk a héten, de van miért várni a hét végét

„Két vaginával születtem, de minden barátomnál a másikat használom, így ez nem megcsalás”

„Két vaginával születtem, de minden barátomnál a másikat használom, így ez nem megcsalás”

Anna csak ruhát szeretett volna a Shein-ről, azonban vér is járt a rendelése mellé – hátborzongató fotók!

Anna csak ruhát szeretett volna a Shein-ről, azonban vér is járt a rendelése mellé – hátborzongató fotók!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás