Kislányuk születése előtt érte sorscsapás a kehidakustányi rendőrt és feleségét

Kislányuk születése előtt semmisült meg egy kutyás rendőr és felesége otthona. Most az emberek segítségét kérik.Megosztás
Szerző: Kóczián Nikolett
Létrehozva: 2023.03.30.
háztűz kutya terhesség rendőr

Szörnyű csapás érte a Németh családot épp a kislányuk születése előtt: porig égett a Zala vármegyében lévő kehidakustányi otthonuk. Az épület melletti fatároló ismeretlen okok miatt kapott lángra. A házon ugyan volt biztosítás, de nem fedezi az újjáépítés költségeit.

Leégett Németh Gábor és terhes felesége, Eliz háza
A pár házában minden megsemmisült Fotó: Metropol

„Az összes emlék, amit tároltam, elégett”

A kutyás rendőrként dolgozó Gábor 20 éve van együtt feleségével, Elizzel, aki 37 hetes terhes. Otthonukat saját kezűleg, 1988-ban építették Eliz szülei, akiket szintén nagyon megviseltek a történtek. A házaspár most a feleség szüleinél, az emeleten húzza meg magát, de mihamarabb szeretnének visszaköltözni saját otthonukba.

A tetőszerkezet és az alatta lévő hatvan négyzetméteres lakás égett ki nyolcvan százalékban, a maradék pedig az oltás okozta vízkár miatt lett használhatatlan. Amit tudtam, megmentettem a kutyák felszerelései közül, de azon kívül nem sok minden maradt. Az előző házamból, az előző életemből az összes emlék, amit tároltam, elégett

– mondta lapunknak Gábor, aki hálás azért, hogy a tűzben senki sem sérült meg. 

Leégett Németh Gábor és terhes felesége, Eliz háza
Az egykori konyhából is alig maradt valami Fotó: Metropol

„Remélem, a kislányunk születéséig helyre tudom állítani a házat”

A házaspár kutyaiskolát vezet, itt tartózkodott éppen Gábor, amikor 37 hetes felesége felhívta, hogy siessen haza, mert ég a melléképület.

„Én rögtön az első tűzoltóautó után hazaértem, felkaptam egy fecskendőt, és elkezdtem oltani az égő épületrészt. Mondták a tűzoltók, hogy nekem is köszönhető, hogy nem égett le teljesen” – mesélte Gábor, aki aggódott feleségéért és születendő lányáért, mert a történtek utáni este bekeményedett a hasa.

Hála istennek egyelőre mindketten jól vannak, várjuk, hogy leteljen a maradék 10 hét a terhességből. Remélem, a kislányunk születéséig helyre tudom állítani a házat egy kis segítséggel, mert önerőből nem megy. A kárunk körülbelül 20 millió forint. A tető visszaépítésének költsége közel 8 millió forint. Olyan összegekről beszélünk, amit mi nem tudunk kifizetni. A veszélyes hulladék elszállítása is több millió forint.

Leégett Németh Gábor és terhes felesége, Eliz háza
Mindenhol csak romok: teljesen leégett a ház Fotó: Metropol

„Én vagyok az utolsó mentsvára mindig az embereknek”

A 37 éves rendőr Pedró nevű holttest- és testrészkereső kutyájával dolgozik, és munkája során sok családnak segít, most azonban ők kérnek támogatást.

A munkámban a sikertelenség olyan luxus, amit nem engedhetek meg magamnak. Vissza kell adnom az embereknek azt a hozzátartozót, akit nem találnak meg, és a körülmények miatt vélhetőleg már nem élnek. Én vagyok az utolsó mentsvára mindig az embereknek. Eddig mindig sikerrel jártam

– mesélte Gábort, akiért a rendőrtársai is összefogtak.

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás