Szívszorító: egész Ráckeve összefogott a háromgyermekes családért, leégett a házuk





A ráckevei Ugrai család háza néhány hete gyulladt ki. Egy élet munkája lett oda pillanatokon belül. A ráckeveiek összefogtak és Gágyor Ramóna ötlete alapján adománygyűjtő napot szerveztek a családnak.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.03.11.
család Ráckeve adománygyűjtés tűz

Február 22-e estéjén az Ugrai család lefekvéshez készülődött, amikor hatalmas robajt hallottak. Ösztönösen kimentek az udvarra, hogy megnézzék, mi történt. Ekkor látták, hogy a nyári konyhájuk lángol és a tűz olyan mértékben terjed, hogy csak a terasz korlátján átmászva tudnak biztonságosan kijutni a házból. A szerencsének köszönhetően a család egyik tagja sem sérült meg, ugyanakkor a több év fáradtságos munkájával felépített otthonuk lakhatatlanná vált.

Az Ugrai család: Erzsébet és Zoltán, valamint gyermekeik Zoli, Szabolcs és Lili. Fotó: Metropol

A három gyermekünk biztonsága volt az első és azóta is az. Szerencsére nekik nem esett bajuk

– hangsúlyozta a Metropolnak Ugrai Zoltán, aki feleségével Erzsébettel, valamint három kisgyermekükkel, az 5 éves Szabolccsal, a 9 éves Lilivel és a 12 éves Zolival tartózkodtak aznap este a házban.

Szerencsére mindenki épségben kijutott, ami a legfontosabb.

– gondolja továbbra is az édesapa, aki hosszú évek fáradtságos munkájával építette fel mindazt, ami pillanatok alatt vált a tűz martalékává.

A rokonok és a barátok azóta is igyekeznek segíteni a családot. Éppen ezért március 11-én egy adománygyűjtő napot szerveztek nekik Ráckevén, ahol a tragédia történt.

Ugrai Zoltán: A második legfontosabb dolog az a köszönet és a hála. Fotó: Metropol

A legjobb barátaink ötlete volt, hogy támogassanak azzal is, hogy szerveznek egy adománygyűjtő napot itt Ráckevén. Gágyor Ramóna ötlete volt és ő kezdte el szervezni, szinte a tudtom nélkül és a felelősséget, valamint a gondokat levéve a vállamról szervezte meg ezt a közösségi eseményt.

– mesélte lapunknak hálás szívvel az édesapa.

Mivel a romok eltakarítása még hónapokba telhet és az ügyintézések, az újjáépítés is hosszú folyamat lesz, ezért egy évnél hamarabb nem várható, hogy a család hazaköltözhet.

„Azon túl, hogy a családom rendben van, azt gondolom, hogy a második legfontosabb dolog az a köszönet és a hála, amit el szeretnék mondani. Mindenért hálás vagyok és jól esik, hogy ennyi jó ember van a környezetemben. (…) A rokonok és a barátok mellett ismeretlenül is nagyon sokan megkeresnek és ez nagyon jó érzés, erőt ad az embernek.”

Gágyor Ramóna közel 7 éve ismeri az Ugrai családot. Az ő ötlete volt az, hogy egy rendezvény keretében segítse őket.

Nagyon szerettem volna segíteni, mert körvonalazódott, hogy tényleg nagy a baj. A helyreállítási munkálatok mind anyagilag, mind időben nagyon meg fogják terhelni a családot. Ekkor jött az ötlet, hogy talán egy jótékonysági adománygyűjtő nappal tudnánk segíteni.

Az adománygyűjtő rendezvény szombat reggel 9 órakor kezdődött. Fotó: Metropol

Az adománygyűjtés végül olyan mértékű lett, hogy az Önkormányzatnak sátrakat, asztalokat, és padokat is a helyszínre kellett vinnie, hogy a várt résztvevőszám kényelmesen elférhessen. Mindezt Vereczkei Zoltán, Ráckeve polgármestere szerint nagyon szívesen tették, hiszen örültek annak, hogy ennyien segítik a családot.

Amerikai autók, veterán motorosok, íjászok, kézművesek, lovaskocsis, csillámtetováló, zsákbamacska, sütivásár, különféle enni és inni valók is megtalálhatóak voltak a helyszínen. A délutáni programba pedig a tombola is beletartozott. Az egész nap bevételét az Ugrai család kapja, hangsúlyozták a szervezők.





 





Ezeket olvastad már?
Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás