RETRO RÁDIÓ

Szívszorító: egész Ráckeve összefogott a háromgyermekes családért, leégett a házuk

A ráckevei Ugrai család háza néhány hete gyulladt ki. Egy élet munkája lett oda pillanatokon belül. A ráckeveiek összefogtak és Gágyor Ramóna ötlete alapján adománygyűjtő napot szerveztek a családnak.Megosztás
Szerző: H.Á.
2023.03.11. 16:30
család Ráckeve adománygyűjtés tűz

Február 22-e estéjén az Ugrai család lefekvéshez készülődött, amikor hatalmas robajt hallottak. Ösztönösen kimentek az udvarra, hogy megnézzék, mi történt. Ekkor látták, hogy a nyári konyhájuk lángol és a tűz olyan mértékben terjed, hogy csak a terasz korlátján átmászva tudnak biztonságosan kijutni a házból. A szerencsének köszönhetően a család egyik tagja sem sérült meg, ugyanakkor a több év fáradtságos munkájával felépített otthonuk lakhatatlanná vált.

Az Ugrai család: Erzsébet és Zoltán, valamint gyermekeik Zoli, Szabolcs és Lili. Fotó: Metropol

A három gyermekünk biztonsága volt az első és azóta is az. Szerencsére nekik nem esett bajuk

– hangsúlyozta a Metropolnak Ugrai Zoltán, aki feleségével Erzsébettel, valamint három kisgyermekükkel, az 5 éves Szabolccsal, a 9 éves Lilivel és a 12 éves Zolival tartózkodtak aznap este a házban.

Szerencsére mindenki épségben kijutott, ami a legfontosabb.

– gondolja továbbra is az édesapa, aki hosszú évek fáradtságos munkájával építette fel mindazt, ami pillanatok alatt vált a tűz martalékává.

A rokonok és a barátok azóta is igyekeznek segíteni a családot. Éppen ezért március 11-én egy adománygyűjtő napot szerveztek nekik Ráckevén, ahol a tragédia történt.

Ugrai Zoltán: A második legfontosabb dolog az a köszönet és a hála. Fotó: Metropol

A legjobb barátaink ötlete volt, hogy támogassanak azzal is, hogy szerveznek egy adománygyűjtő napot itt Ráckevén. Gágyor Ramóna ötlete volt és ő kezdte el szervezni, szinte a tudtom nélkül és a felelősséget, valamint a gondokat levéve a vállamról szervezte meg ezt a közösségi eseményt.

– mesélte lapunknak hálás szívvel az édesapa.

Mivel a romok eltakarítása még hónapokba telhet és az ügyintézések, az újjáépítés is hosszú folyamat lesz, ezért egy évnél hamarabb nem várható, hogy a család hazaköltözhet.

„Azon túl, hogy a családom rendben van, azt gondolom, hogy a második legfontosabb dolog az a köszönet és a hála, amit el szeretnék mondani. Mindenért hálás vagyok és jól esik, hogy ennyi jó ember van a környezetemben. (…) A rokonok és a barátok mellett ismeretlenül is nagyon sokan megkeresnek és ez nagyon jó érzés, erőt ad az embernek.”

Gágyor Ramóna közel 7 éve ismeri az Ugrai családot. Az ő ötlete volt az, hogy egy rendezvény keretében segítse őket.

Nagyon szerettem volna segíteni, mert körvonalazódott, hogy tényleg nagy a baj. A helyreállítási munkálatok mind anyagilag, mind időben nagyon meg fogják terhelni a családot. Ekkor jött az ötlet, hogy talán egy jótékonysági adománygyűjtő nappal tudnánk segíteni.

Az adománygyűjtő rendezvény szombat reggel 9 órakor kezdődött. Fotó: Metropol

Az adománygyűjtés végül olyan mértékű lett, hogy az Önkormányzatnak sátrakat, asztalokat, és padokat is a helyszínre kellett vinnie, hogy a várt résztvevőszám kényelmesen elférhessen. Mindezt Vereczkei Zoltán, Ráckeve polgármestere szerint nagyon szívesen tették, hiszen örültek annak, hogy ennyien segítik a családot.

Amerikai autók, veterán motorosok, íjászok, kézművesek, lovaskocsis, csillámtetováló, zsákbamacska, sütivásár, különféle enni és inni valók is megtalálhatóak voltak a helyszínen. A délutáni programba pedig a tombola is beletartozott. Az egész nap bevételét az Ugrai család kapja, hangsúlyozták a szervezők.

 

Ezeket olvastad már?
Katalin nem árulhatta el a saját anyjának, hogy megszületett a trónörökös

Katalin nem árulhatta el a saját anyjának, hogy megszületett a trónörökös

"Sajnos ő már nincs közöttünk" - összeomlott a megkéselt Laci családja, akit egy csepeli gyártelepen találtak meg

"Sajnos ő már nincs közöttünk" - összeomlott a megkéselt Laci családja, akit egy csepeli gyártelepen találtak meg

Élvezd ki, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó nyárias hétvégi nap idén

Élvezd ki, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó nyárias hétvégi nap idén

Agydaganattal küzd a 7 éves Milán, 30 sugárkezelésen és 3 kemoterápián van túl

Agydaganattal küzd a 7 éves Milán, 30 sugárkezelésen és 3 kemoterápián van túl

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás