„Az volt az első, hogy a ők kijussanak” – a teraszon át mentette kisgyerekeit égő otthonukból a ráckevei apa





Egyik este egy ráckevei család hatalmas durranásra lett figyelmes. Amikor kimentek a házból, akkor látták, hogy otthonuk lángokban áll. Azóta a nagyszülőknél élnek és igyekeznek a jövőbe tekinteni.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.03.01.
Ráckeve család adomány tűz

Február 22-én este, egy háromgyermekes család, több év alatt felépített otthona kapott lángra Ráckevén. A családapa, Ugrai Zoltán elmondta a Metropolnak, hogyan élte meg a tragédiát feleségével Erzsébettel, valamint három kisgyermekükkel, az 5 éves Szabolccsal, a 9 éves Lilivel és a 12 éves Zolival. Az apa minden erejével azon van, hogy eltereljék gyermekeik figyelmét a történtekről.

A ráckevei tűzeset áldozatai: Ugrai Zoltán és felesége Erzsébet, valamint gyermekeik, az 5 éves Szabolcs, a 9 éves Lili és a 12 éves Zoli.
Ugrai Zoltán és felesége Erzsébet, valamint gyermekeik, az 5 éves Szabolcs, a 9 éves Lili és a 12 éves Zoli Fotó: Ugrai Zoltán

Próbáljuk tartani bennük a lelket. A három gyermekünk biztonsága volt az első és azóta is az. Szerencsére nekik nem esett bajuk

– hangsúlyozta lapunknak Ugrai Zoltán.

A család már a szokásos esti teendőknél tartott, amikor hatalmas durranást hallottak. Azonnal felálltak és kimentek a házból megnézni, hogy mi történhetett. Ekkor vették észre, hogy a nyári konyhájuk lángokban áll. Először átmásztak a teraszkorláton, majd a kertből is kijutottak.

Az volt az első, hogy a családunk, főként a gyermekeink kijussanak. Utána szinte tehetetlenül néztük, ahogy lángokba borul az otthonunk

– mondta el Zoltán, majd hozzátette:

Szörnyű volt látni, hogy egy olyan kis tűz, mekkora kárt tudott okozni.

A családapa mindig is pozitív életszemléletű volt. A történtek ellenére igyekszik előre tekinteni és minden korábbit ismét megadni családja számára. Legkisebb gyermekük, az ötéves Szabolcs azt is látta, hogyan nézett ki a tönkrement biciklije. A kilencéves Lili látszólag jól van, de azóta a nap óta sokkal bújósabb és sehová sem szívesen megy szülei nélkül, ami teljesen érthető. A 12 éves Zoli kerékpárja szintén a tűz martalékává vált, melyet egyébként a sikeres felvételiért kapott a fiú.

A gyerekek azóta még többet vannak a barátaiknál és a nagyszüleiknél. Figyelünk arra, hogy mindig le legyenek foglalva és ne legyen idejük azon az estén gondolkodni

– mesélte el Zoltán, aki munkával igyekszik elterelni gondolatait.

A nappalok még egészen elviselhetőek. Akkor tartjuk magunkat a gyerekekért. Az esti lefekvés a nehezebb, amikor nem tudunk elaludni, mert arra gondolunk, hogy nagyobb baj is történhetett volna

– mondta el lapunknak a családapa.

A család egyébként saját kezűleg, 2-3 év alatt építette fel mindazt, aminek nagy része egy este alatt lett semmivé. Zoltánék a kormány minden számukra elérhető támogatását igénybe vették, hogy meg tudják teremteni mindazt a hátteret és biztonságot, amire gyermekeiknek szüksége van.

Most is ez a tervük, miután elköltöznek majd a nagyszülőktől. Elölről kezdik majd, amihez a legjobb barátok szervezésében Ráckevén egy jótékonysági eseményt is tartanak március 11-én, ahová minden kedves támogatójukat várják, akiknek különféle programokkal is igyekeznek kedveskedni: Gágyor Ramóna Ráckeve város önkormányzatával közösen adománygyűjtő napot szervezett, mely esemény teljes bevételét a ház újjáépítésére fordítják majd.

A szerencsének és az Ugrai családot támogató rokonoknak és barátoknak köszönhetően a családnak két dologra van a legnagyobb szüksége. Az egyik az építőanyagok, hogy helyre tudják állítani otthonukat és a keletkezett károkat. A másik pedig a pénz, melyet a családapa Ugrai Zoltán (Erste Bank) – 11600006-00000000-25063808 bankszámlájára tudnak utalni, akik úgy gondolják, hogy segíteni szeretnék a családot.

 





 





Ezeket olvastad már?
„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás