Felső szomszédjuk miatt égett ki Józsefék isaszegi háza





A lakóknak régóta meggyűlt a bajuk a felettük élőkkel, most a házuk égett le miattuk.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.04.27.
Módosítva: 2023.04.27.
háztűz család isaszeg konfliktushelyzet

Hatalmas lángokkal égett ki egy isaszegi ház felső emelete, a tűzben két család is érintett, akik közül az egyik a Ripostnak nyilatkozott és elmondta, hogy  jó ideje küzdenek azért a fenti lakókkal, hogy nyugodtan élhessék az életüket.

Hatalmas lángokkal égett a felső emelet Fotó: Olvasói

„Ez a történet nem kezdődött szépen”

„Csak nehezen tértünk magunkhoz mindazok után, amik történtek, alig hisszük el, hogy idáig fajult a dolog. Ez a történet nem kezdődött szépen, és úgy tűnik, messze még a vége” – osztotta meg a Riposttal Földi Jakab, a ház alsó szintjének lakója. 

A szüleim nagyon régen elváltak, 18 éves voltam. Mindketten újra házasodtak, majd az apám az új feleségre íratta mint örökösre az emeletet, aki aztán villámgyorsan el is adta Tóth Zsolt Zoltánnak apám halála után.  Hat évig tartó pereskedés után sem sikerült visszaszerezni az ingatlant.

A tűzoltók megakadályozták, hogy tovább terjedjen a tűz Fotó: Olvasói

„Hangoskodtak, zavart csináltak, rongáltak”

A Metropolnak egy korábbi cikkünkben elmesélte Tóth Zsolt Zoltán, hogy a ház felső részét néhai állami gondozottaknak bocsátja át, ezzel segítve őket az életük elindításához. Ezzel szemben Jakab ezt másképpen látja:

„Az évek alatt nagyon sok ember megfordult itt. Mi úgy tudjuk, albérlőként laktak itt, de ezt megerősíteni nem tudjuk. Csak amiket nekünk is mondtak az éppen itt tartózkodó emberek.”

Rendszeresen hangoskodtak, zavart csináltak, rongáltak.

Teljesen kiégett a felső rész Fotó: Olvasói

 

„Se víz, se fűtés nincs az emeleten”

„A felső szint állapota teljesen katasztrofális. A csövek az emeleten szét vannak verve, a födémünk ázik, és penészedik a beázások miatt, a falon látszanak a nyomok, se víz, se fűtés nincs az emeleten, az áram pedig feltöltőkártyás, a helyi kútról vödörben hordták a vizet, majd a lefolyóba öntötték, ezzel további károkat okozva a lenti szinten” – összegezte Földi Jakab. 

Talán soha nem is történt semmilyen jellegű felújítás, maximum festés, szerintem a csempét még az apám tette fel, az alsó szint évek óta megy tönkre, az emelet pedig végrehajtás alatt áll, és még a tetőt is kigyújtották. Soha semmiben nem voltak együttműködőek, hiába kértük, hogy tegye rendbe a tulaj, ez sosem történt meg.

Az alsó rész beázott a felső szomszédok miatt Fotó: Olvasói

„A fél utca itt volt és segített”

Földi Jakab József mesélt a tűzről és az oltási utáni állapotokról is:

A tűzeset keletkezésekor egy 20 év körüli és egy középkorú pár tartózkodott otthon. A mellettünk lévő szomszédom hívta a tűzoltóságot és rohant be hozzánk kiabálva, hogy ég a tető. Amikor kimentünk, az emeleten lévő lakók az udvaron álltak hátul – mondta a ház alsó részében élő Földi Jakab József. Mi egész nap a tetőn dolgoztunk, a fél utca itt volt és segített, hogy lefóliázzuk és megelőzzük a további károkat. Nagyon hálásak vagyunk a segítségükért. Mi itt nőttünk fel a testvéreimmel, szinte mindenkit ismerünk és nagyon sokat jelent, hogy a bajban ennyi emberre számíthattunk.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás