Bezárt Budapest ikonikus virágboltja – fotó

1956-óta árulták a szebbnél szebb virágokat a Ráday utcában. A Nárcisz virágbolt vezetője, Molnárné Benedek Jutka pedig 50 éve dolgozott a családi üzletben. A bezárás hírére az elégedett vásárlók még egy emléktáblát is avattak az üzlet falán, ami örökre emlékeztetni fogja az erre járókat, hogy itt állt több mint 60 évig a Nárcisz virágbolt.Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.04.21.
Módosítva: 2023.04.21.
búcsú nyugdíj IX. kerület bezárás

Molnárné Benedek Jutka keresztanyja, Csontosné Irénke nyitotta meg a virágboltot a Ráday utca 37-es szám alatt 1956-ban. Tőle örökölte meg – mint a család utolsó tagja – Jutka a bolt vezetését. 1973 óta, vagyis pontosan 50 éve vezette a felkapott virágüzletet a vásárlói legnagyobb örömére egészen 2023. március 31-ig. A hölgy úgy döntött ugyanis, hogy nyugdíjba vonul, miután már évtizedek óta készíti össze a rendelésekre szánt növényeket.

Jutka virágbolt
Elbúcsúzott vásárlóitól mindenki kedvenc virágboltosa, Jutka /Fotó: Facebook

Jutka vendégköre búcsúztatást tartott március 31-én a Ráday utcai boltban, volt minden, ölelkezés, koccintás, valaki verset is írt Jutka tiszteletére, sőt még egy emléktáblát is avattak az üzlet falán.

Tudod mi a virág?

A földnek jósága.

Tudod mi a jóság?

A lélek virága

– áll az emléktábla idézetében.

Jutka virágbolt emléktábla
A Ráday utca 37-ben ez a tábla fogja mindig is jelezni, hogy itt állt 60 éven át a virágbolt /Fotó: Facebook

Az üzlethelységben a virágbolt helyén egy patika fog nyílni, Jutka pedig élvezni fogja a nyugdíjaséveket és végre, 50 év után mások kiszolgálása helyett kicsit saját magára és az otthoni teendőkre fog koncentrálni. A Metropol napilap is jó egészséget és hosszú nyugdíjaséveket kíván Molnárné Benedek Jutkának.

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás