RETRO RÁDIÓ

"Bátor volt a rohadék" – Besurranó tolvaj vitte el a táskákat míg otthon volt a család





Fényes nappal vitték el egy kispesti család pénzét. A meglopott família kislánya még hallotta is a tolvajt.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.04.06.
betörés tolvaj Kőbánya Budapest besurranó

Egy kőbányai család észre sem vette, hogy fényes nappal besurrant egy tolvaj az otthonukba, aki fényes nappal lopta meg őket. Csupán utólag vették észre, hogy egy táskának lába kelt az előszobájukból. A rendőrség szerint több ilyen feljelentés is érkezett a napokban a kerületből. 

Nem zárták kulcsra az ajtót, betörtek hozzájuk.  Fotó: Pixabay

Mester Richárd, a lakás tulajdonosa elmesélte lapunknak hogyan is törtek be hozzájuk.

"A családommal a Maglódi utca 25-ben élünk. Ez egy két emeletes társasház. Mivel kevesen élünk itt, jól ismerjük a szomszédokat" – kezdett bele a meglopott férfi.

Richárd a betörés napján délután hazaért a munkahelyéről és táskáját a bejárati ajtó melletti kis szekrényre rakta. Pár óra múlva tűnt fel a családnak, hogy a táska nincs a helyén.

Mindenhol kerestük a táskát. Először arra gondoltam, hogy a két kisgyerekem valahova elrejtette. Még a mélyhűtőben is megnéztem, de tényleg sehol sem találtam. A biztonság kedvéért még az autót is leellenőriztem.

 – mesélte az apa, akitől megtudtuk, hogy a 12 éves lányának még nincs kulcsa a lakásukhoz, ezért délutánonként a család nem zárta kulcsra az ajtót, hogy a gyermeknek ne kelljen csengetnie.

"A kisebbik lányomnak a hatalmas keresgélés után az eszébe jutott, hogy amíg a mosdóban volt, hallotta, hogy kinyílt, majd nem sokkal később becsukódott az ajtó. Ekkor már összeállt a kép a fejemben, hogy mi is történhetett" – árulta el Richárd, aki szerint valaki besurranhatott a lakásba és ellophatta a táskát, amiben az összes irata mellett még 60 ezer forint készpénz is volt.

"Bátor volt a rohadék, fényes nappal surrant be a lakásba" – dühöngött Richárd, aki azonnal a rendőrségre sietett, ahol feljelentést tett. Itt a rendőröktől megtudta, hogy ez egy bevált tolvajlási módszer Kőbányán és környékén.

Sajnos ez már évekkel ezelőtt is rendszeres volt. Besurranó tolvaj egy 6 lakásos társasházban. A lépcsőházban összefutottak vele a lakók és a legnagyobb lelki nyugalommal köszönt, majd ment tovább. A lakóknak csak később esett le, hogy hiszen ő lakik azon emeleten. Rohantak utána, de már sehol nem látták.

 – mesélte el egy másik helyi.





 





Ezeket olvastad már?
Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

"Ha a kutyádat beengeded a kertbe, nem fogod többé látni" - méreggel fenyegetnek Rákosmentén

"Ha a kutyádat beengeded a kertbe, nem fogod többé látni" - méreggel fenyegetnek Rákosmentén

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás