RETRO RÁDIÓ

Fojtogatás, bántalmazás: késes rablóbanda fosztogatott Budapesten





Ázsiaiakra szakosodott rablóbanda tartotta rettegésben Budapestet egy éven keresztül. A betörők 10 családot rámoltak ki, több kerületben is garázdálkodtak. Összesen több tízmillióval károsították meg a lakókat.



Megosztás
Szerző: BB
Létrehozva: 2023.02.02.
Módosítva: 2023.02.03.
rabló betörés Budapest ázsiai

Mint arról tavaly a Bors nyomán a Metropol is írt, valóságos rémálomra riadt fel tavaly májusban egy ázsiai házaspár Kispesten: az éjszaka közepén ugyanis maszkos, késes rablóbanda rontott rájuk. A betörők a férjet és a feleséget is megfenyegették, bántalmazták és fojtogatták, majd miután mind a kettőjüket megkötözték, egy hátizsákból több millió forintot elvittek. 

A négyfős bandát elfogták a rendőrök – Fotó: Police

A kelepcéből is filmbe illő módon verekedték ki magukat: a férj ugyanis valahogyan kiszabadította magát, majd félig megkötözve a rendőrségre rohant. A zsaruk akkor elmondták: nagy mennyiségű pénzt vittek el a házaspártól: 

– Kora reggel egy férfi személyesen tett bejelentést a XIX. Kerületi Rendőrkapitányságon, mert elmondása szerint előzőleg a lakásában három ismeretlen támadta meg őt és feleségét, bántalmazták őket, és elvitték a pénzüket – közölte akkor a rendőrség. 

Nem sokkal később arra is fény derült, hogy az eset egyáltalán nem volt egyedi, ugyanis kiderült:

 egy ázsiaiakra utazó rablóbanda járt több kerületet, és 2021 és 2022 nyara között összesen 10 külföldi családhoz törtek be. 

A Fővárosi Főügyészség adatai szerint a banda egy ravasz és bevált trükkrendszer alapján dolgozott: 

– Különböző forrásokból, így többször nyilvános internetes cégadatbázisból szerezték meg a külföldi származású sértettek lakcímét, de volt olyan, hogy az egyik vádlott személyes adatok jogosulatlan megszerzésével jutott hozzá a tulajdonosi adatokhoz

 – tájékoztattak. Az egyik férfi édesanyja ugyanis egy biztosítási társaságnál dolgozott otthoni munkavégzésben, amit a fia kihasznált, így amikor az anyja őrizetlenül hagyta a laptopját, ő a társaság adatbázisából számos – információi szerint ázsiai személyek tulajdonában álló – gépkocsi rendszámát kérte le, amit egy esetben ismeretlen elkövetőknek adott át.

– Az adatgyűjtést követően a vádlottak megfigyelték az ingatlanokat, illetve kifigyelték a sértettek mozgását, majd a betöréseket ezután változó személyi összetételben követték el

 – írták.

 A négytagú, huszonévesekből álló társaság így a III., XVI., XV., XVIII. és XIX. kerületekben garázdálkodott, és általában valutát, ékszereket, táskákat, órákat és más értékeket tulajdonítottak el összesen mintegy 30 millió forintos értékben.

 Az első betörés a rendőrség közleménye szerint a XVI. kerültben történt, az ott lakók azt mondták, hogy a házban az ellopott értékek mellett jelentős rongálás is történt: 

– Emlékszem arra, amikor ez történt. Betörték az ablakokat, és amennyire tudjuk, szegénytől jó sok pénzt is elvittek. Nagyon sajnáltuk őket, rendes család, soha nem volt baj velük, mindig kedvesek voltak

– mesélte egy kerületi lakos.

Az ügyészség az ügyekben bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopások és személyes adattal visszaélés miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és mind a négy férfival szemben börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlottak jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt állnak.

 





 





Ezeket olvastad már?
Holtan találták az 54 éves Zitát, egy férfivel találkozott halála előtt

Holtan találták az 54 éves Zitát, egy férfivel találkozott halála előtt

Bőröndbe tette kisfia holttestét az anya, évekig menekült

Bőröndbe tette kisfia holttestét az anya, évekig menekült

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

„Aki nem hisz benne majd fog, ha tapasztalja" – Bettina állítja, szellemjárta budai villába költözött

„Aki nem hisz benne majd fog, ha tapasztalja" – Bettina állítja, szellemjárta budai villába költözött

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás