Fojtogatás, bántalmazás: késes rablóbanda fosztogatott Budapesten





Ázsiaiakra szakosodott rablóbanda tartotta rettegésben Budapestet egy éven keresztül. A betörők 10 családot rámoltak ki, több kerületben is garázdálkodtak. Összesen több tízmillióval károsították meg a lakókat.



Megosztás
Szerző: BB
Létrehozva: 2023.02.02.
Módosítva: 2023.02.03.
rabló betörés Budapest ázsiai

Mint arról tavaly a Bors nyomán a Metropol is írt, valóságos rémálomra riadt fel tavaly májusban egy ázsiai házaspár Kispesten: az éjszaka közepén ugyanis maszkos, késes rablóbanda rontott rájuk. A betörők a férjet és a feleséget is megfenyegették, bántalmazták és fojtogatták, majd miután mind a kettőjüket megkötözték, egy hátizsákból több millió forintot elvittek. 

A négyfős bandát elfogták a rendőrök – Fotó: Police

A kelepcéből is filmbe illő módon verekedték ki magukat: a férj ugyanis valahogyan kiszabadította magát, majd félig megkötözve a rendőrségre rohant. A zsaruk akkor elmondták: nagy mennyiségű pénzt vittek el a házaspártól: 

– Kora reggel egy férfi személyesen tett bejelentést a XIX. Kerületi Rendőrkapitányságon, mert elmondása szerint előzőleg a lakásában három ismeretlen támadta meg őt és feleségét, bántalmazták őket, és elvitték a pénzüket – közölte akkor a rendőrség. 

Nem sokkal később arra is fény derült, hogy az eset egyáltalán nem volt egyedi, ugyanis kiderült:

 egy ázsiaiakra utazó rablóbanda járt több kerületet, és 2021 és 2022 nyara között összesen 10 külföldi családhoz törtek be. 

A Fővárosi Főügyészség adatai szerint a banda egy ravasz és bevált trükkrendszer alapján dolgozott: 

– Különböző forrásokból, így többször nyilvános internetes cégadatbázisból szerezték meg a külföldi származású sértettek lakcímét, de volt olyan, hogy az egyik vádlott személyes adatok jogosulatlan megszerzésével jutott hozzá a tulajdonosi adatokhoz

 – tájékoztattak. Az egyik férfi édesanyja ugyanis egy biztosítási társaságnál dolgozott otthoni munkavégzésben, amit a fia kihasznált, így amikor az anyja őrizetlenül hagyta a laptopját, ő a társaság adatbázisából számos – információi szerint ázsiai személyek tulajdonában álló – gépkocsi rendszámát kérte le, amit egy esetben ismeretlen elkövetőknek adott át.

– Az adatgyűjtést követően a vádlottak megfigyelték az ingatlanokat, illetve kifigyelték a sértettek mozgását, majd a betöréseket ezután változó személyi összetételben követték el

 – írták.

 A négytagú, huszonévesekből álló társaság így a III., XVI., XV., XVIII. és XIX. kerületekben garázdálkodott, és általában valutát, ékszereket, táskákat, órákat és más értékeket tulajdonítottak el összesen mintegy 30 millió forintos értékben.

 Az első betörés a rendőrség közleménye szerint a XVI. kerültben történt, az ott lakók azt mondták, hogy a házban az ellopott értékek mellett jelentős rongálás is történt: 

– Emlékszem arra, amikor ez történt. Betörték az ablakokat, és amennyire tudjuk, szegénytől jó sok pénzt is elvittek. Nagyon sajnáltuk őket, rendes család, soha nem volt baj velük, mindig kedvesek voltak

– mesélte egy kerületi lakos.

Az ügyészség az ügyekben bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopások és személyes adattal visszaélés miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és mind a négy férfival szemben börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlottak jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt állnak.

 





 





Ezeket olvastad már?
Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás