Az új „gasztrogeneráció” kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon, amely több mint 100 kiállítóval, köztük mintegy 50 étteremmel, tucatnyi cukrászdával, valamint street food ételekkel, nemzetközi konyhákkal, borokkal, pezsgőkkel, sörökkel és egyéb italokkal várja a közönséget június 2. és 4. között a Millenárison.
Ebben az évben sem konkrét ételre vagy alapanyagra fókuszál a Gourmet fesztivál: ezúttal a fiatalok kerülnek a középpontba, és velük együtt a megújulás, az újdonságok, legyen szó új trendekről, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról – közölték a szervezők hétfőn.
Tavaly az örökség témáját jártuk körül, idén viszont a jövőre fókuszálunk, hiszen jól látható már egy új generáció, legyenek akár séfek, cukrászok, baristák vagy bartenderek, akik fiatal koruk ellenére rendkívül magas színvonalon képviselik szakmájukat
– idézi a közlemény Nemes Richárdot, a Gourmet főszervezőjét.
Az idei fesztiválon az új generációt olyan fiatal szakemberek képviselik majd, mint Béres Anett, aki autodidakta cukrászból lett a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje; Csillag Richárd, a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, vagy Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának „legizgalmasabb új nyitásaként” emlegetett füredi Vasüzlet csapatát vezeti – sorolták a szervezők.
A látogatók találkozhatnak Makai Edinával, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt, mielőtt a Michelin-csillagos Salt étterem séfhelyettese lett; a MÁK séfjével, Mizsei Jánossal, aki tavaly elnyerte a The Michelin Guide Év fiatal séfje díját, valamint Tóth Pállal, a szegedi Alabárdos séfjével is, akinek korábban punk zenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez.
Ott lesz a fesztiválon Wossala Rozina vendéglátós-író-műsorvezető is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart workshopot.
A Gourmet étel- és italkínálatáért felelős kiállítók mellett számos program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is, melyek során a szakácsművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel – áll a közleményben.
A rendezvény teljes kiállítói listája és programja a gourmetfesztival.hu linken érhető el.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre