RETRO RÁDIÓ

„Érzem, hogy Martin velem van” – Megszólalt a Deák téren halálra késelt fiú édesanyja





Féltve engedi iskolába legkisebb gyermekét a Deák téren megkéselt Martin édesanyja. A leszúrt fiú temetése után Kitti még mindig nem tudhatta meg az igazságot, pedig tudni szeretné, pontosan mi történt a végzetes éjszakán.



Megosztás
Szerző: KKP
Létrehozva: 2023.03.28.
Módosítva: 2023.03.29.
késelés gyilkosság emberölés gyász halál

Elszántan küzd az igazság kiderítéséért a Deák téren megkéselt, majd a kórházban elhunyt Martin édesanyja. Kitti szeretné megtekinteni a közterületi kamerák felvételeit, de egyelőre erre nem kapott lehetőséget. Az asszony a február végén bekövetkezett tragédia után már eltemette Martint, de az asszony addig nem képes megbékélni, amíg meg nem tudja a teljes igazságot. Szeretné kideríteni, hogy pontosan mi történt, és állítása szerint még azt is elfogadná, ha kiderülne, hogy a 18 évesen meghalt fia is felelős volt az incidensben. Martin két barátjával és egyik unokatestvérével azon a bizonyos szombat éjjelen játékterembe ment, de soha többé nem ért haza, mert hajnalban szóváltásba keveredtek egy másik társasággal, aminek a végén a szintén éppen nagykorú V. Zsolt többször megszúrta a fodrásztanulót.

Martin 18 évet élt. Fotó: Vaskó Tamás

A fiam barátait, Ramszeszt és Kevint az ügy elején tanúként kezelte a hatóság, aztán meggyanúsították őket garázdasággal.

Hogy pontosan mit tettek, azt nem tudom. Szeretném megkapni a kihallgatási jegyzőkönyveket, mert nem akarok bizonytalanságban élni – mondta a Borsnak Kitti.

A gyászoló anya szinte végig ott volt a fia betegágyánál Martin utolsó napján. Akkor is fogta Martin kezét, amikor a kamasz elhunyt. A fiatal férfi holttestét átvitték a patológiára, ahol Kitti szerette volna megnézni a gyermekét. Erre végül nem kerülhetett sor. Martin földi maradványait aztán egy keddi napon szállították a csengeri temetőbe.

– Már ott vártam a fiamat a sírkertnél. Megkértem a szállítókat, hogy mutassák meg a gyermekemet és gombolják ki az ingét. Láttam, hogy a fiam testét teljesen felvágták. Amíg Martin a kórházban feküdt, nem vettek tőle ujjlenyomatot, csak a halála után. Ezt onnan tudom, hogy a fekete festéket nem mosták le a kezéről. Nem tévedek, mert az utolsó este a kórházban még megfürdettem a fiamat – magyarázta az édesanya, akinek a gyász mellett a gyilkossággal gyanúsított fiú baráti köréhez tartozó fiatalok fenyegetőzéseivel is meg kell birkóznia.

Az egyikük azt írta a Facebookon, hogy hamarosan befeküdhetek a fiam mellé.

– Ez minősíti a társaságot. Martin egyébként az unokatestvére telefonjával videófelvételt készített az incidens kezdetéről. Amikor megnéztem, arra következtettem, hogy szó sem volt arról, hogy a fiam egyik barátja kikezdett K. Zsolt barátnőjével. Kiderült, hogy Zsolték a szóváltás előtt más fiatalokkal is összeverekedtek – jelentette ki Kitti.

Az édesanya sosem felejti a fiával folytatott utolsó beszélgetését.

Mielőtt elindult az éjszakába, megöleltük egymást, és azt mondtam neki, hogy siessen haza. Ő megnyugtatott, hogy nem lesz semmi baj, hiszen csak játékterembe mennek.

 Sajnos mégis tragédia történt – csuklott el Kitti hangja.

Az anya tudja, muszáj erősnek maradnia. Küzd azért, hogy tisztára mossa fia nevét. Martinnak két tesvére van, a 20 éves már önellátó, de a 13 esztendősről még gondoskodnia kell. Őt aggódva engedi iskolába reggelente.

– Érzem, hogy Martin velem van. Mindennap eljön hozzám. Ezt onnan tudom, hogy olyankor nagyon hideg van a lakásban, mégis jó érzés tölt el. Nem félek. Az élmény olyan, mintha látnám is őt, és azt tudatná, hogy éhes. A szobába viszont nem jön be, hanem megáll az ajtóban.

 





 





Ezeket olvastad már?
„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás