RETRO RÁDIÓ

Párjával közös duettel emlékeznek a Kézdivásárhelynél meghalt fiatal lányra

Szörnyű tragédia történt Kézdivásár és Szentlélek között: két autó frontálisan ütközött, egy 18 éves lány és 42 éves édesanyja meghalt. Meghatóan emlékeznek meg róluk a családtagok, barátok.Megosztás
Szerző: metropol
2023.02.08. 20:00
baleset ütközés tragédia

Talán a csúszós út vagy figyelmetlenség volt az oka, mindenesetre Kézdivásárhely és Szentlélek között két személyautó összeütközött, miután az egyik eddig ismeretlen okokból áttért a szembejövő sávba. Mentőhelikoptert is hívtak a helyszínre. A balesetet okozó autót egy 42 éves édesanya vezette, mellette ült 18 éves lánya. Életükért sokáig küzdöttek a mentők, végül azonban nem jártak sikerrel.

A másik autóban utazó négy személyt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Az interneten többen is azt írják, hogy nagyon sok baleset történik Kézdivásárhely és Kézdiszentlélek között.

Anya és lánya vesztette életét Kézdivásárhely és Kézdiszentlélek között Fotó: Facebook

Mélyen vallásosak voltak

Mint kiderült, az egyik áldozat a kézdivásárhelyi Dr. Csiha Kálmán Református Kollégium 18 éves tanulója, Eszter volt. A nagykászonyi család mélyen vallásos, a tragikusan elhunyt édesanyát és lányát egyházközösségük és a helyi plébánia lelkipásztora is gyászolja – írja a Bors.Szorgalmával és tehetségével diákévei alatt kitűnt társai közül. Ugyanakkor tanulmányai mellett fontos volt számára Isten országának építése, melyből aktívan kivette a részét. Odaadóan és fáradságot nem ismerve vett részt az ifjúsági szolgálatban” – írják róla a Nagykászonyi Krisztus Király Plébánia Facebook-oldalán.

Hatalmas űrt hagytak maguk után

A tragikus baleset után a vasárnapi szentmisét is Eszter és édesanyja halhatatlan lelkéért ajánlották fel! „Eszter a földön járó angyal volt! Mindannyiunk példaképe lehet: 

önzetlensége, tisztasága, szeretete, sugárzása, Istennel való élete. 

Édesanyjával együtt hatalmas hiányt hagytak hátra, de a vigasztalásunk az lehet, hogy már a jó Istennel vannak, és onnan fogják továbbra is dicsőíteni, szeretni az Urat!” – írták a fiatal áldozatról. „Beszédében nagy tisztelet és szeretet volt, ölelésében igazán ölelt, finoman és nagy odaadással zenélt, mindent a Jóisten dicsőségére. Hála őérte! Béke veled, Eszter!” – írta egy ismerőse.

Énekével emlékeznek rá

Többen egy a YouTube videómegosztóra felkerült felvételt is megosztottak, amin Eszter énekel párjával, Koppánnyal, aki korábban szintén a kézdivásárhelyi református kollégium tanulója volt. A fiatal lánnyal a lelki szolgálat során ismerkedtek meg és szökkent szárba a szerelmük. 

 

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek” – osztották meg a fiatalok többször is ezt az idézetet Jeremiás könyvéből.

 

Ezeket olvastad már?
Razzia Budapesten: 9 embert fogtak el – Videó!

Razzia Budapesten: 9 embert fogtak el – Videó!

Egy 15 éves lányt akart megerőszakolni Újbudán egy férfi

Egy 15 éves lányt akart megerőszakolni Újbudán egy férfi

„Összeestem a tűzhely előtt” – Megrázó, hány munka közben meghalt közutast gyászolnak

„Összeestem a tűzhely előtt” – Megrázó, hány munka közben meghalt közutast gyászolnak

Botrányos: már rettegnek a járókelők Pesterzsébeten, rengeteg a félelmetes támadás

Botrányos: már rettegnek a járókelők Pesterzsébeten, rengeteg a félelmetes támadás

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás