Párjával közös duettel emlékeznek a Kézdivásárhelynél meghalt fiatal lányra





Szörnyű tragédia történt Kézdivásár és Szentlélek között: két autó frontálisan ütközött, egy 18 éves lány és 42 éves édesanyja meghalt. Meghatóan emlékeznek meg róluk a családtagok, barátok.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.08.
baleset ütközés tragédia

Talán a csúszós út vagy figyelmetlenség volt az oka, mindenesetre Kézdivásárhely és Szentlélek között két személyautó összeütközött, miután az egyik eddig ismeretlen okokból áttért a szembejövő sávba. Mentőhelikoptert is hívtak a helyszínre. A balesetet okozó autót egy 42 éves édesanya vezette, mellette ült 18 éves lánya. Életükért sokáig küzdöttek a mentők, végül azonban nem jártak sikerrel.

A másik autóban utazó négy személyt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Az interneten többen is azt írják, hogy nagyon sok baleset történik Kézdivásárhely és Kézdiszentlélek között.

Anya és lánya vesztette életét Kézdivásárhely és Kézdiszentlélek között Fotó: Facebook

Mélyen vallásosak voltak

Mint kiderült, az egyik áldozat a kézdivásárhelyi Dr. Csiha Kálmán Református Kollégium 18 éves tanulója, Eszter volt. A nagykászonyi család mélyen vallásos, a tragikusan elhunyt édesanyát és lányát egyházközösségük és a helyi plébánia lelkipásztora is gyászolja – írja a Bors.Szorgalmával és tehetségével diákévei alatt kitűnt társai közül. Ugyanakkor tanulmányai mellett fontos volt számára Isten országának építése, melyből aktívan kivette a részét. Odaadóan és fáradságot nem ismerve vett részt az ifjúsági szolgálatban” – írják róla a Nagykászonyi Krisztus Király Plébánia Facebook-oldalán.

Hatalmas űrt hagytak maguk után

A tragikus baleset után a vasárnapi szentmisét is Eszter és édesanyja halhatatlan lelkéért ajánlották fel! „Eszter a földön járó angyal volt! Mindannyiunk példaképe lehet: 

önzetlensége, tisztasága, szeretete, sugárzása, Istennel való élete. 

Édesanyjával együtt hatalmas hiányt hagytak hátra, de a vigasztalásunk az lehet, hogy már a jó Istennel vannak, és onnan fogják továbbra is dicsőíteni, szeretni az Urat!” – írták a fiatal áldozatról. „Beszédében nagy tisztelet és szeretet volt, ölelésében igazán ölelt, finoman és nagy odaadással zenélt, mindent a Jóisten dicsőségére. Hála őérte! Béke veled, Eszter!” – írta egy ismerőse.

Énekével emlékeznek rá

Többen egy a YouTube videómegosztóra felkerült felvételt is megosztottak, amin Eszter énekel párjával, Koppánnyal, aki korábban szintén a kézdivásárhelyi református kollégium tanulója volt. A fiatal lánnyal a lelki szolgálat során ismerkedtek meg és szökkent szárba a szerelmük. 

 

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek” – osztották meg a fiatalok többször is ezt az idézetet Jeremiás könyvéből.





 





Ezeket olvastad már?
Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás