RETRO RÁDIÓ

Mélyhűtőben bukkantak rá a magyar csecsemőre Németországban – hátborzongató, mit tett vele az anyja

Mélyhűtőbe rejtette titokban megszült fiának holttestét egy magyar anya Németországban. Angélát életfogytiglani börtönre ítélték, a nő azonban tagad: állítása szerint egy titokzatos idegen rabolta el fiát szülés után.Megosztás
Szerző: metropol
2023.02.01. 10:00
csecsemő hátborzongató újszülött hűtőszekrény

Egész Németországot megdöbbentette egy magyar asszony brutális tette. A 33 éves B. Angéla ugyanis a vád szerint egy munkásszálló vécéjén, titokban szülte meg gyermekét, ezután pedig tizenegy késszúrással végzett a csecsemővel, akinek a holttestét a szálló fagyasztójába rejtette. A nő azonban tagad, mint mondja: szülés után egy rejtélyes, tetovált idegen ragadta el tőle kisfiát, a gyermeket pedig ezután sosem látta többé.  

A baba testét a mélyhűtőbe rejtették – Fotó: Pexels

Azt hitte a csecsemőre, hogy étel

Mint azt a Bild megírta, az esetre még 2021-ben derült fény egy Lipcse melletti település, Wurzen egyik gyárának munkásszállóján. Az egyik gyári munkás ugyanis egy novemberi napon kutakodott a mélyhűtőben, amikor egy furcsa zacskóra bukkant. 

A férfi először azt hitte, hogy gulyást talált, azonban valósággal sokkot kapott, amikor rájött: valójában egy csecsemő fekszik a zacskóban. 

A férfi természetesen azonnal értesítette a felettesét, aki pedig a hatóságokat, a szakemberek pedig perceken belül azonosították, hogy valóban egy apró holttestről van szó. Az is hamarosan kiderült, hogy a babát brutálisan meggyilkolták: összesen 11 szúrt sebet és számos zúzódást is találtak rajta. 

A magyar anya állítja: nem ő volt a tettes

A zsaruk forró nyomon keresni kezdték a lehetséges szülőket, ekkor bukkantak rá a munkásszállón élő magyar asszonyra, a 33 éves B. Angélára és a szintén ott dolgozó 24 éves párjára. Bár az asszony titkolta terhességét, a DNS-teszt fényt derített arra, hogy valóban ők a baba szülei, így a férfit és a nőt is letartóztatták. A nő a meghallgatásán sírva bevallotta: valóban ő az anya, de szándékosan titkolta terhességét: 

Nem éreztem magam elég erősnek, hogy beszéljek erről bárkinek

– zokogta az asszony a bíróság előtt, aki a lap szerint lehajtott fejjel, arcát egy mappával eltakarva lépett később a tárgyalóterembe. Hozzátette, hogy a babát a szállón, titokban szülte meg, azonban állítja: nem ő volt a gyilkos. Ehelyett igencsak meglepő vallomással hozakodott elő:

azt mondta, hogy miután a szálló vécéjében megszülte a kisfiút, egy rejtélyes, tetovált idegen elragadta tőle, és ő soha többé nem látta a babát. 

Életfogytiglani büntetést kapott

A tárgyalás idén nyáron kezdődött, ahol az ügyészség kiderítette, hogy az asszonynak nem a meggyilkolt csecsemő volt az első gyermeke: 

korábban hat picit már a világra hozott, azonban közülük ötöt az apai nagymama nevel Magyarországon. 

A bíróság így nem meglepő, hogy hitetlenkedve hallgatta Angéla magyarázatát, és végül életfogytiglani büntetésre ítélték a nőt. Mint az ügyészség mondta: 

Úgy érezte, hogy a csecsemőt zavaró tényezőnek találta a jövőbeli terveire nézve

– magyarázta a bíró az ítélet indoklása közben. A gyermek biológiai apját azonban időközben szabadon engedték, mert úgy találták: valóban nem tudott róla, hogy párja gyermeket vár. Az ítélet nem jogerős. 

 

 

Ezeket olvastad már?
Kétszer is elküldték az orvosok az anyát, most az életéért küzd

Kétszer is elküldték az orvosok az anyát, most az életéért küzd

Hatalmas vulkánkitörés várható, sokan fognak meghalni – állítja egy időutazó

Hatalmas vulkánkitörés várható, sokan fognak meghalni – állítja egy időutazó

Nyolc megyére adtak ki riasztást: veszélyes zivatar éri el az országot

Nyolc megyére adtak ki riasztást: veszélyes zivatar éri el az országot

Soha nem volt még ekkora bevétele a Fővárosi Önkormányzatnak, mégis csak panaszkodik a városvezetés

Soha nem volt még ekkora bevétele a Fővárosi Önkormányzatnak, mégis csak panaszkodik a városvezetés

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás