RETRO RÁDIÓ

Kispesti botrány: most kiderülhet, drogozott-e a kiszivárgott felvételen Lackner Csaba





Bódult kispesti balos képviselők, pénzek visszaosztása, ingatlanok megszerzése, korrupciós ügyletek... Hatályon kívül helyezte a Kúria a fideszes Dódity Gabriellát elmarasztaló jogerős bírósági ítéletet. Dódity korábban annak adott hangot, hogy kábítószereznek a helyi baloldali politikusok, emiatt indult per ellene.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.02.11.
Dódity Gabriella Lackner Csaba Gajda Péter ítélet kábítószer Kispest

Dódity Gabriella kispesti fideszes képviselőt rágalmazásért ítélték el, miután 2019-ben a szintén helyi képviselő, a volt MSZP-s Lackner Csaba beperelte. Lackner keresete szerint a kormánypárti képviselőnő megsértette a becsületét, hiszen amikor egy hozzászólásában arra utalt, hogy fehér poros az orra, szerinte azt a képet festette róla, hogy drogozik. 

Bár ő maga tagadja, a közvélemény szerint Lackner Csaba volt kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő, Gajda Péter szocialista polgármester jobbkeze látszik a felvételen, amelyiken valaki kokainozás közben arról elmélkedik, hogyan lehet könnyen több száz millió forint közpénzhez jutni... Fotó: Hír TV

Az ügyben akkor a nyilvánosságra került felvételek kapcsán a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást is indított nemcsak kábítószerrel való visszaélés, hanem különféle gazdasági bűncselekmények miatt is, ez a nyomozás még mindig tart. Ugyanakkor sem Gajda Péter szocialista polgármester, sem más baloldaliak nem ismerték el, hogy a felvételen Lackner látható.

A fideszes képviselőt az elsőfokú bíróság rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek és megrovásban részesítette. Az ítéletet másodfokon helyben hagyták, amelyet Dódity akkor így kommentált: „Nem volt fehér poros az orra, és nem volt két csík között. És egyébként sem ő van a felvételeken. Én meg trolibusz vagyok.” Ugyanakkor a képviselő már akkor jelezte, hogy felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához. A Kúria most helyt adott a panaszának, megsemmisítette a másodfokú ítéletet és új eljárásra kötelezte a másodfokot.

Ez az ügy egyre komikusabb, ugyanakkor jó látlelete annak, hogy a baloldal mennyire képtelen bármiért is felelősséget vállalni. A fehér poros képkockákat az egész ország látta, ennek ellenére még mindig ott tartunk, vajon ki van a felvételen, és vajon amit látunk, fehér port csíkokba rendezve, az vajon valóban fehér por csíkokba rendezve? Abszurd ítéletek után a Kúria tehet pontot ennek a szappanoperának a végére. A legfőbb bírói szerv ugyanis osztotta a mi jogi álláspontunkat, és új eljárásra kötelezte a másodfokot. Így most kezdődik minden elölről

– mondta a Metropolnak Dódity Gabriella.

Dódity Gabriella egy bejegyzésében fogalmazott úgy, hogy Lacknernek fehér poros az orra

A szoci polgármester emberei  közpénzekből gazdagodtak?

A 2019-es önkormányzati választási kampány időszakában óriási botrányt kavart a sajtóhoz eljuttatott, összesen több tízórányi hangfelvétel, amelyen az akkor még kispesti szocialista politikus arról társalog a beszédben is említett kokain kiporciózása közben, hogy a szoci polgármester emberei hogyan gazdagodtak meg közpénzekből. Pénzek visszaosztása, ingatlanok megszerzése, korrupciós ügyletek... A bódult szoci baloldali politikus kérkedik Gajda Péter körének tetteivel, miközben a polgármestert dicséri, hogy ő „milyen ügyesen csinálja”. A felvétel főszereplője vélhetően Lackner Csaba szocialista kispesti önkormányzati képviselő volt, aki egyébként mindent tagad, amúgy pedig a szocialista polgármester jobbkeze évek óta, és aki azt is elmondja beszélgetőtársának, hogy valódi bevétele sokszorosa a bevallott jövedelmének. „Ha évente nem keresel 100 millió forintot, akkor te hülye vagy. És az is igaz, hogy aki jól csinálja, igazából nem a büdzséből vesz el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozásoktól jön vissza... Ahhoz, hogy például én azt a pénzt, amit megkeresek most havonta, ahhoz nekem legalább 8-9 vagy kb. 10 40-50 négyzetméteres új építésű ingatlanomnak kellene lenni, hogy a kiadásokból azt a havi bevételt tudjam fedezni. Mondjuk egy 8-9-10 lakás, azért az nem kevés, akárhogy is nézzük, akár 300-400 millió forintra is rúghat, nem? Ahhoz, hogy te, mondjuk, egy másfél millió forintot mindenfajta munka nélkül beszedjél.” Lackner gondolatmenetének végén egy másik bennfentes férfi hozzáteszi: „Ezt csinálta a Péter kurva okosan.” Később pedig a Lacknernek látszó személy arról panaszkodik, hogy képviselőtársának, az akkori kispesti vagyonkezelő szocialista igazgatójának, ismertebb nevén „Mr. 40 Százaléknak 12 millió forint kenőpénzt kellett egy mutyi során fizetni, míg a polgármesternek csak hármat”. Ekkor konklúzióként meg is állapították, hogy a vagyonkezelős kolléga „éhes”, és majd ez lesz a veszte…

Lackner Csaba
A kép bal oldalán az MSZP-ből azóta már kizárt Lackner, aki vélhetően kokózás közben fecsegett, középen Krinyó, akin keresztül elvileg folynak a pénzek. Jobb oldalon Kispest szocialista polgármestere, Gajda Péter.

 

A felvételen ez hallható: „Ez mind a Krinyón keresztül ment, senki nem sajnálta tőle”

„Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón (Kránitz Krisztián, az akkori kerületi vagyonkezelő igazgatója, szintén volt szocialista képviselő) keresztül ment, senki nem sajnálta tőle – meséli a felvételen vélhetően Lackner, akinek beszélgetőtársa így reagált: „Krisztián már mondta, hogy nyugdíjba mehet, mert megkereste, amit akart. Aztán meg keveslik az »okosba« megkeresett pénzt”. A Lacknernek látszó személy erre így válaszolt: „Figyelj, tudod, hogy milyen hamar el lehet költeni ­200-250 millió forintot?”

Kránitz egyébként az, aki a Ripost információi szerint, miután leleplezte az üzelmeit, feljelentett a rendőrségen egy kispesti momentumos politikust is. Paróczai Anikó ugyanis megpróbálta kibogozni az ügyet. Profi ügyvédekkel ugrottak neki, becsületsértés és különleges adatokkal való visszaélés miatt, a rendőrségre cibálták a kispesti önkormányzat akkori átláthatósági tanácsnokát. A Magyar Nemzet által megszerzett dokumentumokból később az is kiderült: Kránitz az eltitkolt pénzből többek között egy nyaralót vásárolt Spanyolországban.

Karácsony Gergely összevissza beszélt a kispesti korrupciós botránnyal kapcsolatban...

Gajda Péter kispesti polgármester azzal az esetlen magyarázkodással állt elő, hogy ő nem ismeri fel a felvételeken barátját és képviselőtársát, Lacknert. Ehhez csatlakozott Karácsony is, aki a következőket mondta:

Én ezt a fiatalembert nem ismerem, Gajda Pétert viszont jól ismerem, és ő azt mondta, hogy nem ismerte fel Lackner Csabát a felvételen.

Karácsony Gergely, Gajda Péter
Gajda Péter Karácsony Gergely politikai szövetségese

Prostituáltak és visszaosztott pénz: Kitálalt a sofőr

Kábítószeres bulikról és esténként elszórt százezrekről tálalt ki a HírTv-nek V. Ákos, a kispesti baloldal éjszakai sofőrje. Aki azt is állította, hogy az 2019-ben kiszivárgott fehér poros felvételek valódiak, ő pedig személyesen jelen volt a kokainozós bulin. És nemcsak ezen, hanem több száz(!) hasonlón. Cáfolta a szocialista politikusok védekezését, miszerint az akkor még MSZP-s politikus kezében nem kábítószer volt. „Az nemcsak kábítószernek látszó fehér por, hanem egyértelműen az” – hangsúlyozta hozzátéve, hogy ez nem egyszeri alkalom volt és a hangfelvételek nyilvánosságra kerülése óta is rendeztek partikat Kispesten a botrány szereplői, de már óvatosabbak. V. Ákos azt gondolja, Gajda polgármester azért sem szorongatja meg a vélhetően kokózó Lacknert, mert tudnak egymás dolgairól.

Viccelődhetnék azzal, hogy felebaráti szeretet, de úgy gondolom, hogy itt pénzről van szó elég keményen

– tette hozzá.





 





Ezeket olvastad már?
Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás