Hajtóvadászat! Nagy erőkkel keresi a rendőrség a budapesti késelőt





Egy ember életveszélyesen megsérült az Erzsébet téren történt késelésben, a támadó után hajtóvadászat indult.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.19.
Módosítva: 2023.02.20.
késelés

A Ripost számolt be róla, hogy értesüléseik szerint két társaság szólalkozott össze a Deák téri metrólejárónál szombatról vasárnapra virradó éjjel.

Belekötöttek egy fiatalokból álló társaságba, és egy embert súlyos késszúrás érhetett szombatról vasárnapra virradó éjjel a Deák téren – értesült a portál. Egy olvasójuk mesélte el a történteket.

Rögtön a pár évvel ezelőtti eset jutott az eszembe, amikor két fiatal is meghalt

– mondta. „Úgy tudom, valaki súlyosan meg is sérült” – mondta a férfi, aki nem akarta elárulni személyazonosságát.

Vasárnap reggel a Ripost újságírója kiment a helyszínre, hogy utánajárjon, mi történt, de már nem látszottak az eset nyomai. „Az éjszakás kollégák mesélték, hogy nagy balhé lehetett, mert sok rendőr volt itt az éjjel, de több részletet nem tudunk” – mondta el a lapnak az egyik helyszíni gyorsétterem egyik alkalmazottja.

 

A rendőrség megerősítette mindezt. Az eset az Erzsébet téren történt.

Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy 2023. február 19-én 2 óra 10 perc körül a Budapest, V. kerület, Erzsébet téren ez idáig ismeretlen tettes megszúrt egy férfit. A sértettet életveszélyes sérüléssel kórházba szállították. A BRFK  Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hajtóvadászatot indított az elkövető felkutatása érdekében

 – írta a rendőrség a lapnak.

 

Két fiatalt gyilkoltak meg az előző ilyen esetnél

Mint a Ripost megírta, a Deák téren 2020. május 22-én hajnalban, a Deák tér közelében a 18 éves Cs. Krisztián halálra késelte a 21 éves K. Gergőt és a 16 éves M. Lászlót. A támadók ezek után elmenekültek, de a rendőrök a bejelentés után 10 perccel elfogták őket a Nyugati téren.

A brutális kettős gyilkosság előtt pár órával az aznap 18. születésnapját ünneplő fiatal egy rablásban is részt vett, amelynek során szintén kést használt. Ekkor egy hangfalat rabolt el egy társával egy padon alvó férfitól. A két ügynek összesen 6 vádlottja volt.

A brutális szurkáló attól indult be, hogy meglátott egy idegen társaságot vitatkozni. Egy 17 és egy 21 éves fiút szúrt halálra, majd a barátaival együtt elmenekült.

„A tanúvallomásokból idézve: teljesen beindult, azzal a jelszóval, hogy mindjárt beugrok bokszolni, elővette a nála lévő kést. A neki háttal álló 17 éves Lászlót két alkalommal a hátán, majd két alkalommal mellkason szúrta” – mondta a tárgyaláson Gál Sándor életvédelmi osztályvezető.

„A másik fiút kétszer oldalba és egyszer mellkason szúrta, majd amikor a sértett megtántorodott a szúrásoktól, még nekifutott egyszer és mellkason rúgta. Még egyszer mellkason szúrta a fiút, aki ezután összeesett” – részletezte a bestiális támadást a rendőrfőnök.





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás