RETRO RÁDIÓ

Ez a véleménye a fizetős Facebookról az utca emberének - Videó





Megkérdeztük a budapestieket, hogy ők fizetnének-e az új funkciókért.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.02.22.
Facebook biztonság előfizetés

Már többször is felröppent az a hír, hogy a Facebook fizetőssé válik,  ami hatalmas felháborodást keltett az emberekben. Utólag azonban kiderült, csupán arról van szó, hogy egy európai uniós döntés miatt tavasztól nem lesz ingyenes a közösségi oldalak használata a mobilszolgáltatóknál. Vagyis az eddig díjmentesen használható Facebook, Instagram, Messenger, sőt a navigációs appok nagy része is fogyasztani fogja az adatforgalmunkat.

Fotó: Pixabay

Most azonban az vetődött fel, hogy Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója előfizetőssé tenné a használatot. Itt sem eszik azonban olyan forrón a kását: nem maga a Facebook igényel majd előfizetést, hanem az ingyenes lehetőség meghagyásával bevezetnek egy fizetős csomagot. Ez lesz a Meta Verified, amellyel közösségi profilunk extra hitelesítést és láthatóságot kap, és más pluszszolgáltatások is járnak mellé.

Lehetőséged lesz hivatalos igazolvánnyal hitelesíteni a fiókodat, kék jelvényt szerezni és extra védelmet a magukat másnak kiadókkal szemben

– ígérte Zuckerberg, aki szerint ez az új funkció a biztonság növeléséről szól

Kíváncsiak voltunk, vajon a magyarok fizetnének-e ezért. Megoszlott a megkérdezettek véleménye, egyesek szerint ez egy szuper új lehetőség, viszont sokan teljesen fölöslegesnek tartják az új funkciót.

Szerintem ez marhaság. Eddig is tök jól működött ez az egész, szóval nem értem, most erre miért van szükség. Én biztos, hogy ezért nem fizetnék külön

 – mondta Vivien, aki szerint a fiatal korosztály már inkább az Instagramot és a TikTokot használja, a Facebook pedig az idősebb generáció platformjává vált.

A verifikált profilokért havi 12 dollárt (azaz mintegy 4 ezer forintot) kell fizetni az interneten és 15 dollárt a mobil applikáción.

Szerintem ez egy nagyon jó dolog. Mindenképpen elő fogok fizetni rá, mert úgy legalább nem tudják majd feltörni a fiókomat és visszaélni a profilommal

– vélekedett Kevin.

A legtöbb ember viszont úgy érzi, hogy ez a funkció inkább a közszereplőket és celebeket célozza meg, hiszen nekik fontos az, hogy ne tudjanak létrehozni kamuprofilokat a nevükben.

Nézd meg te is a véleményekből készült videóösszeállítást!

 





 





Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás