RETRO RÁDIÓ

Eltűnt fia után halt az apa: a 17 éves Jánost még mindig keresi a család





Szörnyű tragédia történt egy családban: miután január 2-án eltűnt a 17 éves fiú a Tiszában, két héttel később meghalt az édesapja. A család még mindig reménykedik, hogy a gyerek élve előkerül.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.09.
Módosítva: 2023.02.09.
tragédia horgász tisza eltűnt

Nem adja fel a család a keresést, pedig már alig maradt remény: a mindössze 17 éves János január másodikán tűnt el a Tisza habjaiban ott, ahol erős a víz sodrása. Csakhogy azóta eltűntként tartják nyilván, sem élve, sem holtan nem látta azóta senki. 

Január 2-a óta keresik a Tiszában eltűnt fiatalt Fotó: Karcag TV

János három társával indult horgászni a Tiszára, ám a csónakjukba beömlött víz, és az félig elsüllyedt. A csónak négy utasa közül két férfinak sikerült kimásznia a partra, ketten azonban elmerültek a folyóban. Bár a rendőrség nagy erőkkel kereste az eltűnt Jánost és társát, máig nem kerültek elő.

Egyre nehezebben telnek a napok

Mint azt a Ripost még januárban megírta, először úgy tűnt, a család elfogadta, hogy János nincs többé: az eltűnését követő napokban több családtag is gyászképre cserélte a Facebookon a profilképét. Úgy tűnik azonban, hogy mégsem adták fel a reményt, és mindmáig abban bíznak, hogy a fiatal épségben előkerül valahonnan. „Január másodikán egy borzalmas baleset történt a Tiszán. Én a 17 éves gyerek bátyja vagyok. Azóta, nagyon sok idő elteltével sem tudni róluk semmit, egyikükről sem, semmi életjel azóta sem, ami nagyon fura! Annyit kérek tőletek, hogy minél többen osszátok, reménykedünk még, hogy élnek valahol, és nagyon várjuk haza, nagyon hiányzik nekünk, már nagyon sok idő eltelt, egyre nehezebben telnek a napjaink, és nem tudjuk, mitévők legyünk, nem tudjuk, merre keressük. Az a legrosszabb, hogy várnunk kell, nem tudunk semmit tenni” – írta az eltűnt János testvére hétvégén.

A reménytelen keresést temetés követte

A tragédiát ráadásul egy másik is követte hamar. János édesapja két héttel fia eltűnése után elhunyt, így a fiú édesanyja egyedül maradt az eltűnt fiú testvéreivel. „Már sokan értesültetek róla, hogy a 17 éves unokaöcsém két héttel ezelőtt eltűnt a Tiszában horgászat közben. Sajnos azóta sem találták meg, ez mind elmondhatatlan fájdalommal és anyagi költséggel kár, mivel a hozzátartozók, barátok, ismerősök saját költségükön járják a vizet, reménykedve, hátha előkerül. A család mélyszegénységben él, kiskorú gyermekekkel, és ilyen tragédia után az Édesapa is eltávozott” – tudatta egy rokon a szomorú hírt.

Az édesanya nem adja fel a reményt

János édesanyja, Franciska azt szeretné, ha búvárok is átkutatnák azt a területet, ahol a csónak elsüllyedt. Az asszony természetesen nem adja fel a reményt, hogy János előkerül, és ő megtudja, mi lett a fiával. A másik eltűnt fiatal, Guszti nagybátyja a Karcag TV-nek azt nyilatkozta, hogy nagyon erős a víz sodrása azon a szakaszon, ahol felborultak a fiatalok. Szerinte már az is nagy csoda volt, hogy kettejüknek sikerült kijutni a partra. 





 





Ezeket olvastad már?
Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás