Többet fizethetünk a Facebook, az Instagram és Messenger használatáért

Hamarosan változások jönnek mindhárom mobilszolgáltatónál.Megosztás
Szerző: LA
2023.01.24. 09:30

Mindenhol megszűnik a nullás díjszabás, ami miatt több mobilnetet kell majd vennünk, ha nem változtatunk az internetezési szokásainkon. A korábban adatforgalmat nem fogyasztva használható alkalmazások, mint például a Facebook, Instagram, Messenger használata márciustól meg fog jelenni a hónap végi telefonszámlánkon, ha a mobilinternetünkkel használtuk őket. A döntés mögött egy európai uniós irányelv áll, ami a mobilszolgáltatók és applikációfejlesztők közötti versenyt igyekszik élénkíteni – írja a Ripost.

Fotó: Pixabay

Olyan alkalmazásokhoz, amik eddig a saját tartalmaikkal nem csökkentették a mobilinternetünket, több mobilnet kell majd. Ezek főként közösségi média, cset, navigáció, zenei és videó streaming alkalmazások.

  • A Telekomnál: a korlátlan Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp, Waze, Spotify, Tidal, Apple Music, Deezer, TV GO és HBO Max szolgáltatásokat.
  • A Yettelnél: a korlátlan e-mail küldést/fogadás és a böngészés, a korlátlan Facebook- és más közösségimédia-használatot, a HBO szolgáltatáscsomagot, Yettel TV, TV2 Play Premium, Yettel TV + HBO MAX, Yettel Music és Deezer szolgáltatásokat.
  • A Vodafone-nál: a Social Pass-t, a Connect Pass-t; az EU Video Pass-t, a NavigationPass-t (Waze, Google Maps) és a Music Pass (Spotify, SoundCloud, Deezer, Tidal) csomagokat.

 

Egyes alkalmazások és azok egyes funkciói többet, mások kevesebb adatot fogyasztanak. Például 100 db üzenet küldése és fogadása Facebook Messengerben 10 KB-nyi adatforgalomba kerül. 1 percnyi Facebook-hírfolyam olvasása 2MB, 1 perc online zenehallgatás 5,6 MB – ami extrém minőség esetén akár 19 MB is lehet –, egy perc Instagram-böngészés pedig 20 MB. A GB és MB közötti váltószámok pedig a következők: 1 GB = 1024 MB; 1 MB = 1024 KB.

 

Azokat érinti a változás, akik korábban olyan csomagot választottak, amiben bizonyos appok és szolgáltatások igénybevételekor adatforgalom nélküli használat járt. Ők vagy nagyobb csomagba – több mobilnet jár hozzá – lépnek át, vagy kevesebbet használják a mobilnetet és többet a wifit.

 

Ezeket olvastad már?
Kozma atya elárulta, mi pünkösd nagy titka

Kozma atya elárulta, mi pünkösd nagy titka

Elkészült és megdöbbentő részleteket rejt a Deák téri késelés jegyzőkönyve

Elkészült és megdöbbentő részleteket rejt a Deák téri késelés jegyzőkönyve

Járni sem tud már, vérre van szüksége a 14 éves élsportoló Boginak

Járni sem tud már, vérre van szüksége a 14 éves élsportoló Boginak

Így döntött a család: Suhajda Szilárd teste az Everesten marad

Így döntött a család: Suhajda Szilárd teste az Everesten marad

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás