RETRO RÁDIÓ

Temetésen adták át a katonai behívókat a gyászoló férfiaknak Ukrajnában

Tapasztalatlan katonákat küldenek a frontra Ukrajnában – állítja egyik kinti forrásunk.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.26.
Ukrajnai háború front katona

Szörnyű időszakot él át Ukrajna. Senki nem tudja, meddig tarthat még a közel egy éve tartó orosz–ukrán háború, de teljesen nyilvánvalónak tűnik, hogy a konfliktus nem oldódik meg heteken belül. 

Erőszakos besorozásról érkeztek hírek Ukrajnából Fotó: Katerina Klocsko

A harcok egyre véresebbek, a halottak száma mindkét oldalon rohamosan növekszik. A 18 és 60 év közötti férfiakat nem engedik ki Ukrajnából, hiszen bármikor behívhatják őket katonának. A lakosság körében folyamatosan növekszik a pánik, hiszen nem tudhatják, mikor mennek a férfiakért. A Metropol egy névtelenséget kérő informátora szerint az erőszakos sorozással lejáratják az ukrán fegyveres erőket.
– A keleti régiókból, Donyeckből, Luganszkból eltávolított magas rangú tisztek vezetik más megyék sorozóbizottságait. A fiatal katonák szerint ezek a tisztek csak az előléptetésre hajtanak az új állomáshelyükön azzal, hogy boldog-boldogtalant besoroznak, és szinte bárkit alkalmasnak is találnak a fegyveres szolgálatra – mondta lapunknak a neve elhallgatását kérő kárpátaljai magyar családapa.

A civil lakosság körében felháborodást és pánikot váltott ki az az eset, amikor Lemberg megyében egy elesett katona temetésén osztottak behívót!

 Kihasználták az alkalmat, hogy a ceremónián rengeteg férfi megjelent, akik tisztelettel adóztak a hősi halott emléke előtt – magyarázta a férfi.
A legtöbb civil egyáltalán nem tartja célszerűnek a tapasztalatlan férfiak bevetését.
– Olyan fiatal fiúkat visznek a háborúba, akik a rájuk bízott feladatok elvégzése előtt egy-két nappal látnak életükben először fegyvert. 

Ebből bárki kitalálhatja, hogy nagy valószínűséggel mi vár rájuk egy olyan helyzetben, ami a gyakorlott, komoly katonai múlttal rendelkező férfiak számára is veszélyes.

 Ráadásul nem csupán mendemonda, hogy folyamatosan erősödik az országban a magyarellenes hangulat, ami a seregben is érződik. A vezetők pedig előszeretettel bízzák a reménytelen tennivalókat a magyar nemzetiségű fiatalokra. Élő golyófogóknak használják őket.

 

Ezeket olvastad már?
Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Sokkoló tragédia: orosz rulettet játszott, agyon lőtte magát egy 15 éves fiú Nagyatádon

Sokkoló tragédia: orosz rulettet játszott, agyon lőtte magát egy 15 éves fiú Nagyatádon

A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás