RETRO RÁDIÓ

Rendőrgyilkosság: Örök nyugalomra helyezték Baumann Pétert – Videó!





Tragikusan fiatalon vesztette életét szolgálatteljesítés közben Baumann Péter.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.01.26.
Módosítva: 2023.01.27.
Budapest rendőrgyilkosság

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot 2023. január 26-án 13 órakor örök nyugalomra helyezték  a Mátészalkai Köztemetőben. Katonai tiszteletadás mellett kísérték utolsó útjára. Korábbi cikkünkben írtunk arról, ahogy bajtársai elindultak a búcsúztatóra.

Baumann Péter / Fotó: Rendőrség

Az egész ország gyászolja a hős rendőrt, aki elhivatottan és hűségesen védte társait és az állampolgárokat. A 29 évesen meghalt Baumann Péter rendőrt Magyarország belügyminisztere Hősi Halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

Baumann Péter gyászoló családja korábban arra kérte a médiát, hogy ne menjenek el a temetésre, de a BRFK betekintést engedett a búcsúztatóba.

Mint ismert, szolgálatteljesítés közben vesztette életét. A tragédia napján, január 12-én késő este, a XI. kerületi Lecke utcához riasztották Baumann Pétert két társával együtt. Sz. Szilárd egy kalapáccsal rátörte az ajtót egy idős szomszédjára, majd egy 17 centis késsel rontott a megfékezésére kiérkező rendőrökre. Az egyiküket a bal combján, a másikukat a karján és a mellkasán, a harmadikat pedig szívtájékon szúrta meg. Szilárdot menekülés közben egy közeli villamosmegállóban kapták el a rendőrök, miután lábon lőtték.

Később mindenkit sokkolt a nem várt fejlemény, miszerint Sz. Szilárd a fejében lévő hangok miatt támadt. Azt állította, hogy az idős nő házába is azért tört be, hogy megvédje egy démontól.

Az ügyész kérte a támadó letartóztatását, aki a rendőrök megkéselése miatt akár életfogytiglant is kaphat.

Így kísérték utolsó útjára Baumann Pétert

A police.hu oldalán kiadtak egy közleményt, amit változtatás nélkül közlünk: 

„Családtagok, rokonok, barátok, kollégák, ismerősök kísérték utolsó útjára 2023. január 26-án Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot a Mátészalkai Köztemetőben. A BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját, aki 2023. január 13-án szolgálatteljesítés közben hunyt el, miután egy késes támadó halálosan megsebesítette. Kollégánkat Magyarország belügyminisztere hősi halottá nyilvánította, és soron kívül előléptette rendőr főhadnaggyá.

A temetésen dr. Pintér Sándor belügyminiszter, dr. Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár, dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány és helyettesei, a megyei rendőrfőkapitányok és a társszervek vezetői részvétüket fejezték ki, és főhajtással tisztelegtek Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy előtt.

A ravatalnál a BRFK munkatársai és a teljes rendőri állomány nevében Budapest rendőrfőkapitánya, dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy búcsúzott.

A főkapitány búcsúbeszédében kiemelte, hogy Baumann Péter személyében nemcsak egy nagyszerű embertől búcsúzunk, hanem egy olyan rendőrtől, akinek közismert volt a hivatás iránti elkötelezettsége.

Fotó: Gazdag Mihály / szon.hu

Dr. Terdik Tamás elmondta, hogy Baumann Péter barátságos, kedves személyiségének köszönhetően gyorsan beilleszkedett, kollégáival kiváló kapcsolatot alakított ki, szolgálati helyéhez rendkívüli mértékben kötődött. Pozitív életszemlélete, kisugárzása által rövid idő alatt számos barátra tett szert, életre szóló baráti kapcsolatai szövődtek.

A mi szemünkben az intézkedő rendőrök – Baumann Péter r. főtörzsőrmester, Dobos László r. törzszászlós, Kállai László r. főtörzszászlós – hősök. Hősies helytállásuk nélkül civil életek kerültek volna veszélybe” – mondta a főkapitány.

Fotó: Gazdag Mihály / szon.hu

Péter személyiségét, hitvallását talán legjobban egyik kollégájának a következő gondolata fejezi ki:

Ha jelenleg meg tudnánk tőle kérdezni, hogy ami történt, az jól történt-e, akkor a válasza az lenne, hogy bármikor újra bevállalná, ha ezzel másokat megvéd.

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egy időben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát, hogy emlékezzenek és tisztelegjenek elhunyt rendőrünk emléke előtt – írták a közleményben.





 

 





Ezeket olvastad már?
„Rám fért már a pihenés” – ezt tervezi Zoltán, a csepeli hajléktalan, akinek 4 hónap után van végre hol aludnia

„Rám fért már a pihenés” – ezt tervezi Zoltán, a csepeli hajléktalan, akinek 4 hónap után van végre hol aludnia

Szerdától újra változnak az üzemanyagárak

Szerdától újra változnak az üzemanyagárak

Elvesztették a csatát – így látják a nyugat-európai gazdák

Elvesztették a csatát – így látják a nyugat-európai gazdák

Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás