RETRO RÁDIÓ

Márki-Zay Péter megint külföldi pénzből finanszírozná a következő választási kampányát





Márki-Zay Péter a közösségi médiában kezdett adománygyűjtésbe. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője ezúttal a jászberényi időközi önkormányzati választás kampányának támogatására kér pénzt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.04.
Módosítva: 2023.01.04.
dollárbaloldal választás

Megint adománygyűjtésbe kezdett Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, most éppen a jászberényi időközi önkormányzati választás kampányának támogatására kér pénzt, illetve toboroz aktivistákat a közösségi oldalán kedden közzétett felhívásában – írja a Ripost. Márki-Zay azt kéri a híveitől, hogy a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjeit segítsék akár aktivista munkával, akár anyagi támogatással. A posztban az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) bankszámlaszámát adta meg, oda lehet utalni az összegeket.

Ismét kalapozik Fotó: Havran Zoltán

A támogatások kapcsán MZP a Magyar Nemzetnek kerek perec kijelentette: semmi kivetnivalót nem látna abban, ha megint külföldről érkező támogatások landolnának a mozgalom számláján.

Emlékezetes, nem ez az első alkalom, hogy az MMM számlájára külföldi pénzek érkezhetnek. Korábban az országgyűlési kampányban, és még azt követően is komoly összegek áramlottak Amerikából a mozgalomhoz. A több mint 1,8 milliárd forintnyi segítség akkor a Korányi Dávid vezette Action For Democracy nevű szervezeten keresztül érkezett a baloldalhoz. Korányi egyébként korábban Bajnai Gordon volt kormányfő és Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadójaként is tevékenykedett. Az amerikai befolyásolás miatt sérülhetett az ország szuverenitása, így az ügyben a nemzetbiztonsági szolgálatok is vizsgálódnak, nyomozást indított a rendőrség, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). 

A baloldal kampányának támogatására az országgyűlési választások időszakában összesen több mint 3 milliárd forintnak megfelelő dollár érkezett az Egyesült Államokból.

Ráadásul egyértelműen kiderült, hogy az utaláshoz az adományozóknak nem kellett mellékelniük az útlevélszámukat, vagyis kaotikussá vált a baloldali kampányfinanszírozás, hiszen külföldi, amerikai állampolgárok is minden további nélkül tehettek felajánlásokat. Így történhetett meg, hogy lényegében a dollárbaloldal teljes kampányát a tengerentúlról pénzelték.

Jászberényben pedig az országos kampány külföldi finanszírozási modellje ismétlődhet meg kicsiben: a magyar törvényeket kijátszva kaphat amerikai pénzeket a dollárbaloldal. Abban is egész biztosak lehetünk, hogy a külföldről kitartott dollármédia szintén beszáll a kampányba, az egyesületi köntösbe bújtatott baloldalt támogatva.

Jászberényben január 15-én tartanak időközi önkormányzati választásokat, miután DK-s kezdeményezésre feloszlatta magát a korábban jobbikos vezetésű jászberényi képviselő-testület. A 8 igen, 2 tartózkodás és 3 nem mellett megszavazott előterjesztést a DK-s Gedei József expolgármester kezdeményezte. A testületben a DK miatt már korábban is kénytelen volt kisebbségben irányítani Budai Lóránt, aki egykor Hitlerről és Szálasiról is kvázi „pozitív kontextusban posztolgatott”. Az ügy pikantériája, hogy még a DK-s felső vezetés is rossz szemmel nézte a helyi gyurcsányisták aknatevékenységét. A DK-s Gedei József sokat hangoztatott indítéka az volt, hogy a polgármestert alkalmatlannak tartja, amivel szerinte sok kárt okozott a városnak.

 





 





Ezeket olvastad már?
Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás