RETRO RÁDIÓ

Lehullott a szigetelés a panelről Kőbányán: így segít a kerületi önkormányzat





Egy X. kerületi panelház szigetelését megtépázta a vihar, a lakók pedig úgy érzik, a főváros vezetése magukra hagyta őket. Mint mondják, Tarlós idején volt panelfelújítási pályázat, most nincs. A kerület, vagyis a kőbányai önkormányzat pályázatokkal próbál segíteni a lakosoknak, nekik van is épületek fejlesztéséről szóló pályázatuk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.01.16.
Módosítva: 2023.01.16.
Budapest Karácsony Gergely szigetelés támogatás

Leszakadt a szigetelés egy X. kerületi panelházban: a lakók az utcát fűtik és úgy érzik, magukra hagyta őket a főváros vezetése. Elmentünk a Sörgyár utca 27–29–31. szám alatti lakótömbhöz, ahol megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a ház úgy néz ki, mint egy ementáli sajt...

Romokban a panelház szigetelése – Fotó: Bánkúti Sándor

A házban élő Ürmös László elmondta lapunknak, hogy a szigetelést egy vihar tépázta meg, a fűtésszámlájuk pedig az egekbe szökött a hiányos szigetelés miatt. A cégek azonban túl drágán vállalnák a javítását, és a főváros nem segít semmit: Tarlós idején volt panelprogram, most pedig nincs – fogalmaz a lakó. Ráadásul a főpolgármester, Karácsony Gergely beígért rezsitámogatását sem kapták meg.

Íme a videónk az esetről:

 

Reagált a kerületi önkormányzat a megkeresésünkre

A kőbányai önkormányzat válaszolt az ügy kapcsán felmerült kérdéseinkre.

„Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat természetesen figyelemmel kíséri a kerületi ingatlanállomány helyzetét, az épületek állapotát, tekintettel azonban arra, hogy a tárgybeli társasházban az Önkormányzat nem rendelkezik tulajdonnal, pontos információnk a társasház állapotát érintően nincs – válaszolta megkeresésünkre a kőbányai önkormányzat. Majd így folytatták:

„A társasház, illetve az egyes lakások, albetétek karbantartását, illetve felújítását a társasháznak és a társasházi tulajdonostársaknak kell elvégezniük. A magántulajdonban álló ingatlanok állapotának ellenőrzésére és az abba történő beavatkozásra – a szabálytalan kialakítások kivételével – az Önkormányzatnak nincs lehetősége.”

A lakóház minden oldalán sérült a szigetelés Fotó: Bánkúti Sándor

Kerületi támogatás az épületek fejlesztésére: 5 év alatt 1,2 milliárd forint

A X. kerület önkormányzata az elmúlt öt évben hirdetett pályázatokat a lakóközösségeknek az épületek fejlesztésére. Az aktuális pályázatokról a kobanya.hu oldalon lehet tájékozódni.

„Az elmúlt öt évben az Önkormányzat mintegy 1,2 milliárd forint ilyen támogatást nyújtott a kerületi lakóközösségeknek, a Sörgyár utcai társasház azonban sajnálatos módon egy alkalommal sem nyújtott be pályázatot” – közölték.

Íme videónk arról, ahogy szidják Karácsony Gergelyt a panellakók:





 





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás