RETRO RÁDIÓ

Elképesztő, mennyi pénzt nyertek 2022-ben a magyarok





Több mint 4 ezren váltak milliomossá, öten pedig milliárdossá a Szerencsejáték Zrt. játékaival 2022-ben. Az év utolsó hónapjában pedig megszületett minden idők legnagyobb hazai lottónyertese is, több mint bruttó 30 milliárd forintnak örülhetett egy szerencsés magyar. A legtöbb hét számjegyű nyeremény 2022-ben is a számsorsjátékokon született, de a sportfogadás is több mint 1500 tippelőt tett milliomossá.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.06.
Módosítva: 2023.01.06.
játék

Minden eddiginél több, 4383 milliomos született tavaly a Szerencsejáték Zrt. játékosai között. A legtöbb, 1176 játékos az Ötöslottóval lett gazdagabb, köztük 7-en százmilliót, 2 játékos pedig milliárdot is meghaladó összeget vihetett haza 2022-ben. A Skandináv lottón összesen 28-an örülhettek a millióknak, köztük 7-en pedig százmillióknak. Hatoslottón 7 nagy nyertes született, köztük egy milliárdos és öt százmilliomos. A Kenó 100 szerencsésnek jelentett milliókat tavaly, a Luxoron 112-en, a Puttón 190-en örülhettek hét számjegyű összegnek, a Jokerrel pedig 286-an váltak milliomossá.

Fotó: Máthé Zoltán

2022-ben megszületett minden idők legnagyobb hazai Eurojackpot nyereménye, hiszen december 9-én egy szerencsés bruttó 75 871 601,70 euróval, vagyis átszámítva több mint bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb.

A szerencsés nyertes ezzel nemcsak a hazai szerencsejáték történelmébe írta be magát, de 880 forintos nyertes szelvényével egy csapásra a 100 leggazdagabb magyar közé is bekerült. 

A milliárdos csúcsdöntőt leszámítva 78-an váltak milliomossá az Eurojackpoton

A sorsjegyeket választók közül is több százan csatlakozhattak a milliomosokhoz: online és offline kaparóssal összesen 782-en gazdagodtak hét számjegyű összeggel, köztük több olyan szerencsés is volt, aki a főnyereményt is megütötte. A legtöbb nyertes a „Játék összeköt! befogadó játszótérépítési programot támogató Nagykarácsony sorsjegy játékosai közül került ki, 124-en örülhettek összesen a 394 millió forintos nyereményüknek. 

Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A második legnépszerűbb a sorban a Kaszinó játék volt tavaly, amellyel 112 szerencsevadász összesen 604 millió forintot nyert. Az évek óta töretlen sikernek örvendő Buksza 30 nagy nyertesének összesen 510 millió forintos nyereményt jelentett, a Vadvilág sorsjegycsalád pedig 104 nyertesét összesen 511 millió forinttal tette gazdagabbá.

Igazán szerencsés volt az év a sportfogadók körében is, ahol 1623 egymillió forintot elérő nyereményt érő szelvény született. 

A Totón 44-en, a Góltotón 3-an örülhettek, a földi hálózatban elérhető tippmixen 839 játékosnak volt milliós szerencsése, míg a TippmixPrón 737 fogadó válthatta milliókra tippjeit. TippmixPrón a legkisebb tét mellett megtett idei legnagyobb nyeremény 430 433 Ft volt, amit egy 10-es kötés 2.152-es oddsával ért el egy játékosunk. A Tippmixen a legkisebb tét mellett megtett idei legnagyobb nyeremény 1 765 063 Ft volt, amit egy 9/10-es kombináció mind a 10 kimenetelének eltalálásával, 8.825-ös oddsszal ért el egy játékosunk.

A Szerencsejáték Zrt. 2022 során többször is szervezett különsorsolásos akciókat, amelyeken akár nyeretlen szelvény vagy sorsjeggyel is lehetett játszani, ezen akciók eredményeként mintegy száz játékos örülhetett milliós nagyságrendű nyereményének.





 





Ezeket olvastad már?
Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás